Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

29.08.2024

19:57
Під час відбиття масованої ракетно-дронової атаки з боку Росії українські Повітряні сили втратили винищувач F-16. Це підтвердили у пресслужбі Генерального штабу ЗСУ.

19:42
Повітряні сили заявили про загибель льотчика Олексія Меся під час відбиття масованої атаки 26 серпня. CNN пише, що, ймовірно, він розбився на F-16.

17:39
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що на Покровському напрямку росіяни кидають в бій "все, що може рухатись і наступати", намагаючись прорвати українську оборону. Про це головком повідомив після декількох днів роботи в бригадах, які ведуть оборону на цьому напрямку.

17:36
Деякі обіцяні західними союзниками системи протиповітряної оборони Patriot досі не прибули в Україну. Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба.

16:45
Росія формує нову добровольчу бригаду для підтримки своїх військ на Харківському напрямку, а також для оборони на Курському та Бєлгородському. Про це заявив речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев.

14:48
Нідерланди не обмежують використання багатоцільових винищувачів F-16, наданих Україні. Про це повідомив командувач армії Нідерландів генерал Онно Ейхельсхайм.

14:09
Білорусь уперше застосувала авіацію для збиття російського "шахеда", що залетів на територію республіки, повідомив OSINT-проєкт "Беларускі Гаюн".

12:52
Жозеп Боррель закликав не обмежувати Україну у використанні західної зброї для завдавання ударів по території Росії. З такою заявою глава європейської дипломатії виступив разом з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою на неформальному засіданні очільників МЗС країн-членів ЄС.

12:02
Російські війська відновили активні штурмові дії в Запорізькій області, зокрема на Оріхівському напрямку. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

11:27
Унаслідок російської атаки на підприємстві у Черкасах сталася пожежа – рятувальники ліквідували полум'я.

11:17
Україна прагне, щоб Польща збивала ракети й безпілотники, які летять в її бік, і потребує підтримки країн НАТО у цьому питанні. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Politico напередодні неформальної зустрічі глав МЗС країн ЄС.

11:00
Сили оборони збили 60 з 74 російських дронів-камікадзе Shahed, а ще 14 безпілотників упали, також знищено дві ракети Х-59/69 з трьох. До того ж окупанти били ще двома ракетами невстановленого типу.

10:36
Очільник Офісу президента Андрій Єрмак і міністр оборони Рустем Умєров зустрінуться з офіційними особами США, щоб спробувати переконати Білий дім скасувати обмеження на далекобійні удари по території Росії. Про це повідомив телеканал CNN.

09:22
26 серпня внаслідок російської ракетно-дронової атаки на Україну чотири енергоблоки АЕС тимчасово від'єдналися від мережі: три — на Рівненській станції, один — на Південноукраїнській.

08:51
28 серпня Сили оборони вдарили по російських нафтобазах "Атлас" у Ростовській та "Зеніт" у Кіровській, а також по складу угруповання військ "Запад" у Воронезькій області, підтвердив Генштаб ЗСУ.

07:57
Повітряні сили ЗСУ повідомили про рух російських безпілотників у низці областей.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/