Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

28.08.2024

21:38
Підняття прохідного бала для ЄВІ дозволило "відсіяти" значну частину вступників на аспірантуру призовного віку – очікується участь до 25 000 осіб у конкурсі на бюджетні місця. Про це у відповіді LIGA.net повідомило Міністерство освіти.

21:00
Президент Зеленський мав телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Нетаньягу – обговорили ситуацію на Близькому Сході.

20:36
Міністри закордонних справ України та Польщі домовилися про подальші кроки, щоб створити можливість для українських сусідів перехоплювати зі своєї території російські ракети та дрони над Україною.

20:01
Росіяни здійснили авіаудар по Куп'янську Харківської області – постраждало 14 людей, є руйнування.

19:10
Іранський генерал заочно отримав підозру за статтями про пособництво у веденні агресивної війни та воєнні злочини - Україна вперше оголосила підозру іноземному генералу не з Росії.

19:09
29 серпня обмеження електрики діятимуть увесь день – максимум три черги.

17:34
У Покровську Донецької області залишається 38 000 дорослих і 1900 дітей, триває евакуація, з понеділка перестануть працювати банки й залишаться тільки банкомати.

16:30
Бійці ГУР дронами уразили російську нафтобазу комбінату "Зеніт" у Кіровській області, повідомив співрозмовник LIGA.net у воєнній розвідці. Це перше ураження об'єкта дронами у цьому регіоні Росії.

16:01
Ресурси РФ почали ширити світлини нібито з білоруською технікою, котру перекидають до кордону з Україною і яку стали маркувати тактичним знаком "В". Речник ДПСУ повідомив LIGA.net, що ситуація на кордоні не змінилася.

15:19
Бійці Сил спецоперацій знищили російський комплекс РЕБ "Сапфір" у Курській області.

14:42
Міноборони анонсувало нові сухпайки – зокрема кошерні, халяльні та веганські.

12:12
У ніч проти 28 серпня безпілотники Сил оборони уразили нафтобазу в Ростовській області РФ. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник в Силах безпеки та оборони.

10:50
У Донецькій області внаслідок російського авіаудару загинула ціла родина – подружжя та двоє дітей. Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

09:45
Увечері 27 серпня росіяни завдали удару по Ізюму Харківської області, унаслідок чого постраждали 12 людей. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

08:19
У Донецькій області військовослужбовці ЗСУ збили ворожий штурмовик Су-25. Про це повідомив Telegram-канал оперативно-стратегічного угруповування військ "Хортиця".

08:17
У ніч проти 28 серпня у Ростовській області Росії безпілотники атакували нафтобазу, унаслідок чого там почалася пожежа. Про це повідомили російські пропагандисти. Відео пожежі на нафтобазі розповсюджують місцеві Telegram-канали.

07:28
Кількість загиблих у готелі Кривого Рогу унаслідок російського ракетного удару в ніч проти 27 серпня зросла до чотирьох. Про це повідомила ДСНС.

07:03
Польща може передати Україні свої літаки МіГ-29 лише після отримання нових винищувачів, які були замовлені у союзників. Про це повідомив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, відповідаючи на заклик президента Володимира Зеленського.

06:35
Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення створити на тимчасово окупованій території Запорізької області дві військові адміністрації. Про це йдеться в указі №597/2024, який глава держави підписав у вівторок, 27 серпня.

00:05
Одна українська ракета-дрон "Паляниця" коштує дешевше $1 млн, повідомили Associated Press віцепрем'єр Федоров та неназваний фахівець, який бере участь у цьому проєкті.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/