Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

25.08.2024

23:59
Наразі всі "загрози наступу" з Білорусі є виключно інформаційними, заявив голова Центру протидії дезінформації при РНБО. В OSINT-проєкті "Беларускі Гаюн" також вважають, що ескалація ситуації на кордоні переслідує інформаційні та політичні, а не військові цілі.

23:40
Президент Зеленський анонсував на понеділок нараду за участю керівників правоохоронних органів щодо зрадників, які "втекли з України, ховаючись від відповідальності". Надвечір ДБР порушило кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону чинним народним депутатом. Співрозмовник LIGA.net у ДБР підтвердив, що йдеться про Артема Дмитрука.

22:36
Українські сили взяли під контроль ще два населені пункти у Курській області РФ, також є поповнення обмінного фонду, повідомив президент Зеленський.

22:12
Росіяни скинули керовані авіабомби на житловий квартал у селищі Свеса Сумської області – двоє осіб загинули, також є двоє поранених.

21:19
Білорусь під виглядом навчань зосереджує значну кількість військ поблизу північних кордонів України, також зафіксовано присутність колишніх вагнерівців, повідомило МЗС. Відомство закликало сусідів відвести війська й зауважило, що у разі порушення кордону військові скупчення та об'єкти у Білорусі стануть легітимними цілями для ЗСУ.

20:08
І на восьмий день після українського удару триває пожежа на російській нафтобазі під Пролетарськом у Ростовській області.

19:43
Через російський ракетний удар по Краматорську 24 серпня загинув британський громадянин, ще шестеро осіб отримали поранення. У Reuters написали, що під завалами перебував їх співробітник.

19:38
Індія може вплинути на закінчення війни, якщо відмовиться від купівлі нафти з Росії, вважає президент Зеленський.

16:35
Папа римський Франциск занепокоївся щодо нібито "релігійної свободи тих, хто молиться" через ухвалений напередодні в Україні закон, який передбачає заборону релігійних організацій, пов'язаних з Росією.

16:00
Президент Зеленський "абсолютно підтримує" проведення другого Глобального саміту миру в Індії, але це неможливо, поки та не доєдналася до спільного комюніке попередньої такої зустрічі - сторони не тиснуть одна на одну у цьому питанні.

14:53
Внаслідок російського балістичного обстрілу готелю у Краматорську, який відбувся ввечері 24 серпня, постраждала польська журналістка Моніка Андрушевська.

13:16
Російські військові вже кілька місяців залишаються заблокованими на агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області.

11:22
Мати "Джуса" сіла у кабіну F-16 на роковини загибелі сина.

09:10
У Курській області, до якої на початку серпня увійшли українські військові, оголосили набір добровольців до загону "Барс – Курськ".

08:38
Ввечері 24 серпня російські окупаційні війська завдали ракетного удару по готелю у Краматорську, поранені троє журналістів, з яких двоє – іноземці.

08:17
Російські пропагандисти заявили про атаку на Бєлгородську область в ніч проти 25 серпня: пошкоджено газопровід та лінію електропередач, відомо про загиблих.

06:39
В ніч проти 25 серпня російські війська завдали ракетних ударів по Харкову та Чугуєву, є постраждалі. Про це повідомили представники місцевої влади.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/