Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

24.08.2024

23:48
Омбудсман Дмитро Лубінець, коментуючи обмін військовополоненими 24 серпня, заявив, що українська сторона робить усе можливе, щоб вони відбувалися щотижня. Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

22:21
Україна має план деокупації українських земель і знищення всіх речей, які цьому заважають. Про це в інтерв’ю телеканалу Київ 24 повідомив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

21:46
ЄС продовжує аналізувати можливість відправлення військових інструкторів до України. Про це повідомило видання Welt із посиланням на конфіденційний звіт, у якому аналізуються позитивні та негативні наслідки такого рішення, а також можлива реакція з боку Москви.

20:26
24 серпня у межах обміну полоненими між Україною та РФ додому повернулися 115 військовослужбовців, однак серед них не було жодного бійця "Азову". Про це повідомив командир 12 бригади спеціального призначення "Азов" НГУ Денис Прокопенко (Редіс).

19:24
Головне управління розвідки Міністерства оборони атакувало російських провайдерів та заблокувало десятки ресурсів промислових об?єктів РФ. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник в українській розвідці.

19:21
Під час візиту до Києва президент Польщі Анджей Дуда пожартував, що проситиме українського колегу Володимира Зеленського не добивати російських солдатів, які тікатимуть з України. Зеленський відповів, що в момент цього дзвінка може бути "зайнято".

18:28
Президент Володимир Зеленський заявив, що операція Збройних Сил України у Курській області – це превентивний удар для захисту Сумської області.

16:34
Російські війська у суботу, 24 серпня, завдали ударів з артилерії по Костянтинівці. Унаслідок атаки є загиблі й поранені.

16:21
24 серпня відбувся 55-й обмін військовополоненими між Україною та Росією. У його межах додому повернулися 115 військовослужбовців, більшість із яких – солдати строкової служби, які перебували в полоні з 2022 року.

15:07
У ніч проти 24 серпня Головне управління розвідки Міністерства оборони завдало ударів по складу боєприпасів на території Росії. Про це повідомила пресслужба ГУР.

14:48
115 українських захисників повернулися до України – новий великий обмін з Росією відбувся 24 серпня. Це воїни Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби.

13:46
Головнокомандувачу Збройних Сил України генерал-полковнику Олександру Сирському надано військове звання генерала. Також звання отримали керівники Генштабу ЗСУ.

12:55
"Зброя нового класу". Україна 24 серпня вперше вдарила по армії Росії ракетою-дроном "Паляниця". Ворога було уражено, запевнив президент Володимир Зеленський.

11:38
"Воювати будемо довго". Що підтримує віру в перемогу: LIGA.net спитала у керівників Сил оборони. Ось що нам відповіли командувач ССО Олександр Трепак, голова СБУ Василь Малюк, командувач Нацгвардії Олександр Півненко, командувач Сил тероборони Ігор Плахута та міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

11:37
Зеленський підписав закон про заборону РПЦ та її прихильників в Україні. В УПЦ МП буде дев'ять місяців, аби довести, що вона дійсно розірвала всі зв'язки з патріархом Кирилом.

10:13
Президент Польщі Анджей Дуда прибув до Києва для участі в урочистостях з нагоди Дня Незалежності України.

09:39
Президент Володимир Зеленський звернувся до українців у День Незалежності: "Не буде хворий дід із Червоної площі, який постійно погрожує всім червоною кнопкою, диктувати нам якісь свої червоні лінії". А відплата росіянам – буде, запевнив він.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/