Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

22.08.2024

22:55
США з'ясовують, які саме цілі переслідує Україна під час операцій у Курській області Росії, зокрема щодо створення "буферної зони". Про це повідомила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

21:58
Росія не просила організувати гуманітарний коридор для людей з Курської області. Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

20:53
Бійці Третьої окремої штурмової бригади просунулись у Харківській області вглиб фронту на майже два квадратних кілометри. Про це повідомили у пресслужбі бригади.

20:06
Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів затвердити Національну стратегію ветеранської політики та Стратегію створення системи переходу військовослужбовців до цивільного життя.

19:32
Пропагандисти Кремля підтвердили влучання у пором "Конро Трейдер" на Кубані.

19:04
Міністерство оборони запустить "Ветеран+" – застосунок з надання послуг державою українським ветеранам, він вже в роботі. Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров.

18:22
Керівник апарату прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуяш, коментуючи операцію ЗСУ у Курській області, виступив із закликом до припинення вогню.

18:08
Адвокат, який допомагав російським спецслужбам ідентифікувати блокпости й місця розташування ЗСУ в Краматорську Донецької області, отримав 14 років тюрми.

16:35
У четвер, 22 серпня, росіяни завдали авіаударів по одній із прикордонних громад Сумської області. Унаслідок атаки загинули двоє людей.

16:19
Третя штурмова розпочала наступ "десь на Харківщині".

16:08
Збройні Сили України знищують логістичні сполучення росіян у Курській області. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук і опублікував відео бойової роботи по двох мостах.

15:39
Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який має відвідати Україну в п'ятницю, 23 серпня, заявив, що підтримує мир у регіоні, і знову закликав до дипломатії, аби припинити війну.

13:55
До України 21 серпня прибула делегація Вселенського патріархату, котра зустрінеться з державними та релігійними діячами, а також візьме участь у святкуванні 33-го Дня Незалежності України.

13:02
Після початку Курської операції зменшилася кількість російських обстрілів Сумщини зі ствольної зброї та кількість жертв, повідомив голова ОВА.

12:59
Українські сили взяли під контроль ще один населений пункт у Курській області РФ та поповнили обмінний фонд, повідомив головком ЗСУ Сирський.

12:30
У ніч проти 22 серпня Служба безпеки України спільно із Силами спеціальних операцій Збройних Сил України уразили склади на території аеродрому "Маринівка" у Волгоградській області Росії. Про це LIGA.net розповів співрозмовник у СБУ.

12:18
У ніч на 22 серпня Росія атакувала Україну дронами та ракетами: з 10 Shahed збито два, ще два впали самостійно, а більшість ракет окупантів не досягли цілей, повідомив командувач ПС.

11:44
22 серпня у Тернопільській області показники концентрації хлору та соляної кислоти у повітрі знизились – і стали нижче норми. Повітря було забрудненим після російської атаки по промисловому об'єкту 20 серпня.

11:17
Посольство США в Україні опублікувало звернення до американських громадян, у якому попередило про підвищений ризик нічних та денних атак Росії по Україні найближчими днями у зв'язку з Днем Незалежності.

11:02
Фахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони здійснили кібератаку на сервери російських телеканалів. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник в українській розвідці.

09:24
Росіяни вдарили по об'єкту критичної інфраструктури у Херсоні – місто частково без світла.

08:50
Ввечері 21 серпня росіяни вдарили балістикою у Баштанському районі Миколаївської області – була пожежа, евакуйовано чотирьох осіб.

08:34
Російські ресурси заявляють про дронову атаку по аеродрому "Маринівка" у Волгоградській області. На вранішніх відео, що ширяться у мережі, чути звуки вибухів і видно дим. Місцева влада заявила про пожежу після нібито падіння уламків БпЛА на території об'єкта Міністерства оборони РФ.

07:32
Бійці ВМС знищили російський склад боєприпасів та пально-мастильних матеріалів на тимчасово окупованій Кінбурнській косі.

07:11
16 серпня унаслідок українського дронового удару на російському аеродромі "Саваслейка" було знищено надзвуковий винищувач-перехоплювач МіГ-31 та два транспортні літаки Іл-76, підтвердив начальник ГУР Буданов.

06:41

ГУР 21 серпня здійснило дронові удари по центру радіотехнічної розвідки та аеропорту "Остаф'єво" під Москвою, а також по авіабазі "Міллерово" у Ростовській області. Наслідки уточнюються, повідомив Буданов.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/