Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

21.08.2024

21:59
Канцлер Німеччини Шольц заявив, що Україна не консультувалася з Берліном щодо свого наступу на Курську область РФ. Він вважає, що ця військова операція обмежена у території та, ймовірно, у часі.

20:20
РФ через свої агентурні мережі створює громадські організації для українців за кордоном, а також фінансує діяльність, спрямовану на розкол між тими, хто лишився в Україні, та тими, хто поїхав. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

19:48
Президент Зеленський провів телефонну розмову зі вселенським патріархом Варфоломієм: зокрема, голова держави розповів про новий закон щодо заборони релігійних організацій, підконтрольних РФ.

19:12
У Раді розкритикували лист проросійських хунт Африки зі звинуваченнями України до Радбезу ООН - шість причин.

17:57
Українські захисники завдали ударів високоточними бомбами по російських військових у Курській області, котрі стали активно використовувати цивільні об'єкти, повідомив командувач Повітряних сил.

17:25
СБУ повідомила про підозру настоятелю храму УПЦ МП - за даними слідства, він вихваляв Путіна та чекав приходу росіян у Вінницьку область.

17:25
16 серпня ГУР атакувало російську авіабазу "Саваслейка" – знищено три та пошкоджено п'ять російських літаків.

16:10
Росіяни готують нові пропагандистські операції проти України у країнах Євросоюзу, в Італії вже проводяться "потужні інформаційні заходи", повідомило ГУР.

15:40
Росіяни розпочали "дуже потужну роботу" з українськими біженцями за кордоном задля того, щоб ті втратили свою ідентичність та ніколи не поверталися додому, повідомило ГУР.

14:56
Верховна Рада підтримала у цілому закон, який, зокрема, дозволяє отримати відстрочку від призову неповнорідним братам та сестрам захисників, які загинули або пропали безвісти у бойових діях в умовах воєнного стану.

13:24
Сили спеціальних операцій Збройних Сил України уражають військову та інженерну техніку росіян у Курській області РФ. Про це повідомила пресслужба ССО й опублікувала кадри бойової роботи.

12:52
У ніч проти 21 серпня росіяни атакували українські регіони балістичними та авіаційною ракетами, а також дронами-камікадзе. Сили ППО збили 51 ціль із 72.

11:20
У ніч проти 21 серпня Москва та Московська область РФ були під атакою безпілотників. Про це повідомив мер столиці Росії Сергій Собянін, назвавши атаку однією з наймасштабніших.

09:41
У ніч проти 21 серпня Сили оборони завдали удару по позиції зенітного ракетного комплексу С-300 росіян в Ростовській області. Про це повідомив Генеральний штаб.

09:05
У Румунії продовжують шукати уламки безпілотників, які наприкінці липня впали на берег Дунаю після російських атак по портовій інфраструктурі України.

09:04
Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що під час свого візиту до України планує, серед іншого, обговорити можливість закінчення війни.

06:47
24-та зустріч Контактної групи з питань оборони України, більш відома як формат "Рамштайн", відбудеться на початку осені. Про це повідомило Радіо Свобода з посиланням на Військово-повітряні сили США в Європі.

06:20
Низка союзників України по НАТО не виконала зобов’язань щодо прискорення постачання систем протиповітряної оборони та іншого військового обладнання для відбиття наступу Росії. Про це повідомило агентство Bloomberg.

00:06

Політика США з обмеження далекобійних ударів по російській території залишається незмінною, відповів речник Пентагону на запитання, чи може Україна використати ракети ATACMS для стримання "російського контрнаступу" у Курській області.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/