Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

02.08.2024

20:12
Сили оборони уразили російські ЗРК С-400 у Криму.

20:07
Російські окупанти після кількох спроб масованих штурмів позицій 79 ОДШБр на Курахівському напрямку наприкінці липня знову намагались прорвати оборону українських воїнів. Знову безуспішно.

19:19
Зеленський провів нараду із командою Міністерства оборони: "Готуємо нові абсолютно сучасні рішення для наших воїнів, які точно приберуть багато зайвої бюрократії та паперової роботи з підрозділів".

19:17
Військово-морські сили Збройних Сил України оголосили набір екіпажу на військовий корабель "Гетьман Іван Виговський", який 1 серпня спустили на воду у Туреччині.

17:54
Наступальна ініціатива зараз у противника, тому за таких умов говорити про ротацію передчасно, вважає командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал Андрій Гнатов.

16:38
Молдова дотримуватиметься міжнародного законодавства щодо прав людини у питанні повернення українських чоловіків з-за кордону. Про це заявив прем'єр Молдови Дорін Речан.

16:19
На так званий китайсько-бразильський мирний план щодо України "позитивно відреагували" 110 країн світу. Про це повідомили у МЗС Китаю.

15:59
Товари військового призначення відтепер можна буде ввозити в Україну через будь-який відкритий пункт пропуску.

15:16
У Києві винесено вирок чоловіку, який протягом року спалив 10 автівок військовослужбовців. Йому дали вісім років тюрми. Про це повідомив ОГП.

14:28
Мер Одеси Геннадій Труханов розкритикував рішення щодо перейменування у місті вулиць у межах деколонізації. Обіцяє домагатися скасовування перейменувань.
Голова Одеської ОВА Олег Кіпер заявив у відповідь, що для охочих ходити вулицями з радянськими назвами є міста РФ.

13:16
У Київському зоопарку житимуть "штатні" сови Головного управління розвідки Міністерства оборони – Арей та Маґура, яких врятували військові. Це рішення очільника ГУР Кирила Буданова.

12:36
2 серпня за результатами репатріаційних заходів в Україну повернули тіла 250 полеглих військовослужбовців. Про це повідомив Коордштаб.

11:46
Вранці 2 серпня у Харківській області росіяни вдарили безпілотником по автобусу з людьми. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

08:46
У ніч проти 2 серпня у тимчасово окупованому Севастополі лунали вибухи. Міська окупаційна влада скаржиться на падіння на дах частини ракети.

07:23
Винищувачі F-16, які прибувають в Україну, – ключовий момент проти російського диктатора Володимира Путіна та його літаків Су-35, вважає колишній міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

06:52
У Росії скаржаться на дронову атаку на Курськ. Місцева влада стверджує – вночі лунали вибухи, а в регіоні працювали сили та засоби протиповітряної оборони.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/