Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

19.08.2024

23:31
На другий день після українського удару по нафтобазі у Ростовській області РФ тривала пожежа – і полум'ям було охоплено вже не менш як 10 цистерн з пальним.

22:52
У мешканців Мирнограда Донецької області на евакуацію є "лічені дні — може, день-два-три", людей на прифронтових територіях закликають виїхати у більш безпечні області, повідомив голова міської військової адміністрації.

22:05
Міноборони виявило незаконну реєстрацію права приватної власності на храм на території військової частини у Києві: він належав організації, пов'язаній з Московським патріархатом, тепер же будівлю передали до Служби військового капеланства ЗСУ.

21:10
Якби партнери зняли всі обмеження на застосування далекобійної зброї на території Росії, то українським військовим не потрібно було б заходити на територію РФ задля захисту прикордоння та знищення російських сил, заявив президент Зеленський.

20:38
У Курській області Росії українські сили контролюють понад 1250 квадратних кілометрів території та 92 населені пункти, Зеленський назвав цю операцію "найбільшою нашою інвестицією у процес звільнення українців і українок із російського полону".

20:09
Уряд Данії анонсував новий пакет військової допомоги для України на близько $116,14 млн, його ще має затвердити фінансовий комітет парламенту країни.

18:28
Міністерство оборони допустило до постачання у ЗСУ шведські бронетранспортери PbV 302.

17:54
Британський уряд підтвердив незмінну підтримку України у відбитті російської збройної агресії. З відповідною заявою у коментарі газеті The Guardian виступив речник Кіра Стармера.

17:39
У Покровській громаді оголосили примусову евакуацію сімей з дітьми.

17:24
Індія погодилася передавати повідомлення між президентом України Володимиром Зеленським та російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомило агентство Bloomberg.

16:57
Графіки відключення світла посунулися на годину вперед: будуть з 18:00 до 21:30.

16:27
Прем'єр-міністр Індії Моді відвідає Україну 23 серпня – це перший в історії двосторонніх відносин візит очільника індійського уряду до країни.

16:17
У Києві на місці падіння уламків російської авіаційної ракети Х-101 виявили понад 60 боєприпасів, які нагадують м’ячики. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

15:38
У Сполучених Штатах заперечили, що блокують надання дозволу ЗСУ завдавати ударів ракетами Storm Shadow по цілях на території Росії. Про це повідомила газета The Telegraph з посиланням на неназваного американського посадовця.

14:52
Правоохоронці затримали чотирьох чоловіків у двох областях України, які, за версією слідства, вчиняли диверсії на залізниці на замовлення росіян.

14:44
Агенція Міноборони почала централізовано постачати до ЗСУ пікапи, передавши 154 Great Wall Wingle 5.

13:36
Уряд Німеччини передає Україні новий пакет військової допомоги, у який увійшла, зокрема, система протиповітряної оборони IRIS-T. Про це йдеться на сайті Міноборони країни.

13:16
Підрозділи Сухопутних військ Збройних Сил України успішно виконують поставлені завдання на Курському напрямку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк і оприлюднив відповідне відео.

12:46
З Покровська щодня евакуюються 500-600 осіб. З огляду на темп просування російської армії, у жителів міста є тиждень-два на евакуацію. Про це заявила місцева влада.

12:34
Жителі Херсонської області загалом чують вибухи що дві хвилини. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

12:16
Служба безпеки України заявила про знешкодження агентурної мережі Росії, до складу якої, за версією слідства, входили чинний та колишні правоохоронці.

10:20
У серпні прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Україну з офіційним візитом. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на МЗС Індії.

10:04
Заповідника "Асканія-Нова" у тимчасово окупованій Херсонській області більше не існує, російські окупанти "капітально пограбували" його. Про це повідомив очільник ОВА Олександр Прокудін.

09:15
У липні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський через російський наступ у Донецькій області почав планувати секретну операцію на території країни-агресора, розглядаючи водночас три можливі сценарії атаки.

08:08
З початку повномасштабної війни українські військові ліквідували понад 600 000 російських окупантів. Про це свідчать дані Генерального штабу Збройних Сил України.

07:45
Диктатор Чечні Рамзан Кадиров заявив 18 серпня, що американський бізнесмен та власник компанії Tesla Ілон Маск нібито подарував йому електроавтомобіль Cybertruck. Підприємець своєю чергою це заперечив.

06:22
Прем'єр Великої Британії Кір Стармер звернувся до ради національної безпеки країни з проханням розробити проєкт ширшої підтримки України.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/