Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

18.08.2024

23:52
У неділю на Покровському напрямку Сили оборони відбили 24 атаки, триває дев'ять боєзіткнень. Загалом знешкоджений 231 окупант, повідомив Генштаб ЗСУ.

23:15
Очільник МЗС Угорщини звинувачує північноєвропейських та балтійських колег у "кампанії брехні" та захищає спрощений в'їзд для росіян і білорусів.

22:36
Президент Зеленський звернувся до партнерів України щодо необхідності пришвидшити постачання допомоги з уже оголошених пакетів. Особливо це стосується США, Великої Британії та Франції.

22:01
Росіяни вдарили КАБом по житловому кварталу міста Білопілля Сумської області – загинув цивільний чоловік, його неповнолітня донька поранена. Також травмовано 55-річну жінку та 63-річного чоловіка.

21:34
Бійці Сил спеціальних операцій "затрофеїли" російську протитанкову гармату у Курській області.

20:42
У Курській області РФ українські десантники з 80 бригади застосували вогнеметні системи "Сівалка-ВМ8" задля ураження російських військових та техніки.

19:57
На Покровському напрямку у Донецькій області ситуація залишається важкою, влада закликає евакуюватися жителів населених пунктів поблизу лінії фронту – насамперед це стосується мешканців Покровська, Мирнограда, Селидового.

19:06
12 бригада спецпризначення "Азов" показала український наземний дрон із кулеметом "Лють 2.0", який перебуває у неї на озброєнні.

18:36
У понеділок, 19 серпня, будуть застосовуватися графіки обмеження електрики – ввечері чотири години працюватиме одна черга відключень із 17:00 до 21:00.

18:11
У ніч на 18 серпня ГУР уразило нафтобазу у Ростовській області РФ дронами українського виробництва — там триває пожежа, повідомив співрозмовник LIGA.net у воєнній розвідці.

17:13
Білоруський диктатор Лукашенко заявив, що перекинув майже третину своїх військ до кордону з Україною у кінці червня – на початку липня, а згодом додаткові підрозділи нібито відвели. Речник ДПСУ повідомив LIGA.net, що наразі відомство не фіксує посилення білоруських сил.

16:44
У контрольованій ЗСУ Суджі Курської області Росії все ще стоїть пам'ятник радянському диктатору Володимиру Леніну, повідомило BBC. Член комітету з питань нацбезпеки Веніславський заявив ЗМІ, що знесення пам'ятника могло б розцінюватися як порушення норм міжнародного права.

15:31
Бійці ГУР завдали ударів по військових цілях у російському тилу за допомогою безпілотників "Сич" та FPV-дронів.

14:20
У Чернігівській області місцеві жителі підв’язують овочі табличками "Небезпечно, міни!", а Державна служба з надзвичайних ситуацій закликала не використовувати такі позначки у господарстві.

13:50
Українські десантники під час операції у Курській області затрофеїли новітній російський танк Т-90М "Прорив" – росіяни кинули його без бою.

13:05
Зранку 18 серпня Росія масовано атакувала Торецький напрямок із метою прорвати позиції Сил оборони та просунутися в бік міста. Проте українським військовим вдалося відбити ворожу атаку та не допустити втрат позицій.

12:00
У ніч проти 18 серпня Сили оборони завдали удару по російському комбінату "Кавказ", що розміщений у Ростовській області. На території підприємства зберігали нафту та нафтопродукти, які постачали для потреб армії РФ.

10:39
Повітряні сили Збройних Сил України знищили ще один міст на Курському напрямку.

10:15
Через Сумську в'язницю пройшли 320 російських військовополонених з Курської області, за словами очільника виправного закладу, 80% із них – призовники.

10:14
У ніч проти 18 серпня Росія атакувала регіони України, зокрема столицю, балістичними, крилатими та керованими авіаційними ракетами, а також ударними "шахедами". Повітряним силам Збройних Сил України вдалося знищити 13 із 16 цілей противника.

07:45
У Ростовській області Росії 18 серпня пожежа на нафтовому об'єкті. Агресор стверджує, що причина – удари безпілотників.

06:51
У неділю, 18 серпня, близько 05:00 Росія втретє за місяць вдарила балістикою по Києву. Місцева влада акцентує – прослідковується чіткий інтервал у шість днів між кожною атакою. Наразі у столиці не зафіксовано руйнувань, інформації щодо потерпілих не надходило.

06:50
У районі тимчасово окупованої Керчі у Криму супутники фіксують сліди пожежі після вибухів, які лунали в ніч проти 16 серпня під час імовірних повітряних ударів.

06:15
У Києві зранку 18 серпня було оголошено повітряну тривогу через загрозу ворожих ракетних ударів: жителі столиці чули вибухи. Окрім цього, Росія била по регіонах ударними дронами.

00:11
Законопроєкт №8371 щодо заборони діяльності в Україні Російської православної церкви буде розглянутий на найближчому засіданні Верховної Ради. Про це в інтерв’ю телеканалу РАДА повідомив голова українського парламенту Руслан Стефанчук.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/