Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

17.08.2024

23:29
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що не знає жодної країни, яка б під час війни оголошувала демобілізацію. Про це він розповів у інтерв’ю телеканалу РАДА, коментуючи перспективи ухвалення парламентом закону про демобілізацію.

22:40
Журналісти італійського телеканалу RAI, які зробили репортаж з підконтрольної українським військам частини Курської області, після погроз з боку Росії повернуться на батьківщину. Про це повідомила італійська державна телекомпанія RAI.

20:23
Увечері в суботу, 17 серпня, росіяни завдали авіаційного удару по Мирнограду Донецької області: є загиблий та травмовані. Про це повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

19:57
Плацдарм присутності Збройних Сил України в Курській області Росії стає сильнішим. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

19:33
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся до депутатів з проханням утриматися від поїздок до Курської області Росії. Про це повідомив нардеп від Батьківщини Олексій Кучеренко, навівши цитату спікера ВР.

16:07
Фахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони спільно з хакерською групою "ВО Team" паралізували роботу російського підприємства, яке розробляє ядерну зброю. Про це повідомила пресслужба ГУР.

15:38
Україна та Росія мали намір відправити делегації до Катару для переговорів про припинення ударів по енергетичній інфраструктурі з обох сторін, однак Кремль відмовився від них на тлі операції ЗСУ в Курській області. Про це повідомило видання The Washington Post з посиланням на неназваних дипломатів та офіційних осіб.

15:30
Міністерство фінансів Німеччини в рамках бюджетної економії не планує погоджувати додаткову допомогу Україні, стверджує німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung. Україна отримає допомогу на суми, які були затверджені раніше, але додаткові заявки з боку німецького міністерства оборони не будуть затверджені

15:28
Міністр енергетики Герман Галущенко прогнозує, що до кінця року Україна зможе повернути до роботи ще майже 3 ГВт генерації з 9,2 ГВт, які Росія вивела з ладу в першій половині 2024-го. Але треба гроші.

14:01
Правоохоронці розпочали розслідування за фактом опублікованого у мережі відео з обезголовленим, ймовірно, українським військовим у Бєлгородській області.

13:29
Бійці 82 окремої десантно-штурмової бригади опублікували ролик, у частині якого є момент збиття російського гелікоптера Ка-52 "Алігатор".

12:42
США перешкоджають Україні використовувати британські ракети Storm Shadow для ударів по території Росії через побоювання президента Джо Байдена щодо можливого загострення конфлікту, повідомляє The Times.

11:27
До першочергових категорій українців, які Україна прагне повернути у межах обміну, належать всі, хто перебуває у російському полоні з 2014 року. Про це в коментарі LIGA.net повідомили у Коордштабі.

10:49
Sea Baby, Богдана, Бобер. Зеленський показав українську зброю на воді, землі та небі.

10:09
16 серпня група чоловіків напала на прикордонника на Закарпатті, відібравши у нього зброю. Всіх порушників невдовзі затримали. Про це в коментарі LIGA.net повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

08:45
Адміністрація президента США Джо Байдена "відкрита" до ідеї відправлення Україні крилатих ракет великої дальності JASSM, які посилять бойову потужність винищувачів F-16.

08:22
Кореспонденти інформаційного агентства Associated Press опублікували репортаж з міста Суджа Курської області, яке повністю контролюється українськими військами.

07:24
Зранку 17 серпня російські війська атакували Суми, є влучання у районі проспекту Свободи. Пошук постраждалих триває.

06:46
Експрем'єр Великої Британії закликав Лондон дозволити Україні використовувати далекобійну зброю для ударів по російських авіабазах на тлі ситуації у Курській області.

06:46
16 серпня російські війська знищили винищувач МіГ-29 українських Повітряних сил, жертв немає. Про це повідомив колишній речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

00:04
Міністерство закордонних справ спростувало повідомлення російської пропаганди про нібито плани України застосувати "брудні бомби" або атакувати атомні електростанції.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/