Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

16.08.2024

23:34
16 серпня російські окупанти почали поширювати у соціальних мережах відео з відрізаною головою нібито українського військового. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що звернувся щодо цього до міжнародних організацій.

22:23
16 серпня у Миколаївській області внаслідок влучання безпілотника у службовий автомобіль травми отримали троє поліціянтів. Про це повідомила Національна поліція.

21:30
16 серпня Повітряні сили показали кадри удару по мосту на території Курської області Росії. Раніше пропагандисти РФ скаржились, що ЗСУ нібито знищили важливий для логістики російських окупантів міст через річку Сейм.

20:24
Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що не знає про використання Україною іспанської зброї на території Курської області Росії, але зазначила, що саме Київ визначає, як використовувати передане озброєння. Відповідну заяву вона зробила під час візиту до штабу НАТО у Валенсії.

17:49
Міністерство оборони опублікувало інструкцію для виправлення помилок у застосунку "Армія+", які можуть свідчити про те, що воїн Збройних Сил України не є чинним військовослужбовцем.

16:38
Через операцію України у Курській області росіяни стали критичніше ставитися до Кремля. Російський фонд "Общественное мнение" з'ясував, що 25% громадян країни-агресора вважають дії російської влади "обурливими".

16:35
У Миколаєві правоохоронці затримали трьох підлітків 13, 14 та 16 років, які, за версією слідства, підпалили дві автівки військовослужбовців ЗСУ.

16:33
В Одеській області поліціянти затримали трьох місцевих жителів: чоловіків 18 та дівчину 15 років, які підпалювали релейні шафи, фіксували результати російських обстрілів та робили антидержавні написи.

15:18
Росія 15 серпня вдарила по Приколотнянському заводу Kernel у Харківській області, загинули двоє працівників.

14:10
Російські окупаційні війська перебувають за шість кілометрів від Мирнограда Донецької області. У місті залишається близько 20 000 людей із дітьми.

13:39
Кабінет міністрів на засіданні 16 серпня погодив призначення нового голови Тернопільської обласної військової адміністрації В'ячеслава Негоди.

12:09
Поліція заявила про викриття власниці ферми у Харківському районі, яку підозрюють у торгівлі внутрішньо переміщеними людьми. За даними слідства, вона обіцяла їм роботу із проживанням, однак не забезпечувала умов переселенцям, які погодилися на її пропозицію.

11:19
Добровольці з легіону "Свобода Росії" на тлі операції України у Курській області закликали земляків скласти зброю та здатися у полон ЗСУ.

11:10
США не дозволяють Україні використовувати надані американські далекобійні ракети ATACMS для атак по Курській області Росії. Союзники вважають: їх доцільніше застосовувати для ударів по тимчасово окупованому Криму.

10:35
У Білому домі вирішили не коментувати матеріал WSJ про те, що підрив газопроводів "Північний потік" влаштували українські військові та бізнесмени.

09:38
У ніч проти 16 серпня над окупованим Кримом лунали вибухи, а окупаційна "влада" перекривала рух Кримським мостом. Зранку Росія звітувала про "відбиття українських дронів".

09:02
У ніч проти 16 серпня Росія вдарила трьома ракетами та п'ятьма дронами, серед яких два – невстановленого типу.

07:02
У НАТО вважають, що російська реакція на українські наступальні дії у Курській області була "доволі повільна і розсіяна".

00:00
При Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими створюється Рада громадських організацій, також були узгоджені принципи роботи відомства щодо обмінів.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/