Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

15.08.2024

23:18
Українська операція у Курській області створює дилему в процесі ухвалення рішень для диктатора Путіна, оскільки йому доводиться перекидати туди сили з інших напрямків, заявили у Білому домі.

22:31
Операція ЗСУ у Курській області поліпшила ситуацію щодо повернення українських полонених додому, але наявність діалогу з РФ не означає, що обмін точно відбудеться найближчим часом, заявив уповноважений з прав людини Лубінець.

21:43
Під час операції в Курській області спецпризначенці СБУ взяли в полон 102 росіян, серед яких є офіцери та представники підрозділу "Ахмат". Спочатку полонені нададуть свідчення й пройдуть відповідні процедури – і після цього з Росією будуть йти перемовини про їх обмін, повідомив голова СБУ Малюк.

20:46
Православна церква України звернулась до Української православної церкви Московського патріархату із закликом розпочати діалог про єднання без попередніх умов.

19:23
Російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 розбився в Іркутській області РФ, екіпаж вижив, стверджує Міноборони окупантів.

18:51
Російські загарбники перебувають за трошки більш ніж 10 кілометрів від міста Покровськ Донецької області. Росіяни б'ють по цивільній інфраструктурі та житловій забудові – ситуація тільки погіршуватиметься, тому місцевих жителів закликають евакуюватися.

18:08
Бійці Сил спеціальних операцій ЗСУ здійснили вдалу засідку на російських загарбників й ліквідували десяток окупантів у Курській області РФ.

17:30
Україна може використовувати отриману від Великої Британії зброю в операціях на території Росії, але обмеження на використання далекобійних ракет Storm Shadow залишаються, заявили у Міноборони Сполученого Королівства.

16:55
До грудня 2024 року Німеччина планує передати Україні по дві системи протиповітряної оборони малої та середньої дальності Iris-T, 30 танків Leopard 1A5, 400 бронемашин із захистом за принципом MRAP, 16 самохідних артилерійських установок двох типів та інше озброєння.

14:09
Вдень 15 серпня російські окупаційні війська завдали ракетного удару по Павлограду Дніпропетровської області, внаслідок чого дістав поранення чоловік.

13:38
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заперечив причетність України до підриву газопроводів "Північний потік-2" у 2022 році. Він заявив, що у цьому винна Росія.

12:50
Телеканал Sky News із посиланням на обізнані джерела повідомив, що українські військові, ймовірно, використовують у Курській області британські танки Challenger 2.

12:34
Російські війська активізувалися на лівому березі Дніпра у Херсонській області, українським військовим доводиться переміщатися через пожежі, спричинені обстрілами. Про це розповів речник ОСУВ "Таврія" Лиховій.

11:54
На всій території Бєлгородської області з 15 серпня запроваджується режим надзвичайної ситуації федерального рівня.

10:43
Спецпризначенці СБУ взяли в полон 102 російських військових у Курській області, що є наймасовішим взяттям ворога в полон, яке вдалося провести за один раз. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник у СБУ.

09:24
Операція Сил оборони у Курській області продемонструвала, що "червоних ліній" у російсько-українській війні не існує. Таку думку висловив колишній командувач сухопутних військ США в Європі Бен Годжес.

08:38
У ніч проти 15 серпня Росія атакувала трьома керованими авіаційними ракетами Х-59, а також 29 "шахедами": вдалося збити всі дрони.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/