Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

14.08.2024

22:26
Ввечері 14 серпня Росія вдарила балістикою по Одесі, внаслідок чого поранення дістали дві людини.

20:35
З початком операції на Курському напрямку ситуація у Часовому Яру не змінилася. Про це в коментарі LIGA.net повідомив представник пресслужби 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила Іван Петричук.

19:03
Через постійні обстріли першочерговій евакуації підлягають 183 населені пункти Сумської області. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

17:23
Правоохоронці затримали посадовицю Херсонського суду, яка, за версією слідства, під час окупації міста працювала на росіян. Про це повідомила СБУ.

17:04
У Харківській області у селищі Білий Колодязь Росія вдарила FPV-дроном по машині медичного батальйону "Госпітальєри", внаслідок чого загинули двоє медиків-волонтерів.

16:43
Бійці СБУ знищили російську РЛС "Каста" у Запорізькій області. Її вартість починається від $60 млн.

16:33
Військові у цілях самооборони сформували "буферну (санітарну) зону" на території Курської області, адже Україна повинна не лише захищатися, а й дотримуватися усіх міжнародних конвенцій.

16:33
У Чехії заявляють – міжнародне право дозволяє Україні захищатися навіть на території Росії.

16:27
У Торецьку Донецької області залишаються близько 3000 людей, які ще не встигли евакуюватися. Про це в ефірі телемарафону повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

16:25
У зв'язку з наступом українських військ, російські військові почали копати окопи на території Курської області.

15:50
Президент Володимир Зеленський у середу, 14 серпня, провів нараду щодо Курської області: на ній обговорили низку ключових питань.

14:29
У ніч проти 14 серпня далекобійні дрони Служби безпеки України та Сил оборони здійснили найбільшу атаку на російські військові аеродроми за всю війну: вибухи лунали на летовищах Воронеж, Курськ, Саваслейка та Борисоглєбськ.

14:00
Від початку доби 14 серпня в Курській області було взято в полон понад 100 російських військовослужбовців. Про це під час ранкової доповіді президенту Володимиру Зеленському повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

13:51
Правоохоронці повідомили про підозру киянину – за даними слідства, він незаконно продавав ручні протитанкові гранатомети через інтернет.

13:47
Президент Фінляндії Александр Стубб вважає, що Україна має повне право захищатися, здійснюючи операцію в Курській області РФ. Таку думку він висловив на брифінгу під час візиту на Аландські острови.

13:15
Українські захисники вночі 14 серпня знищили російський літак Су-34 на території Курської області РФ.

12:53
Станом на 18 липня 2024 року зафіксовано 74 випадки підпалу автівок військовослужбовців, найбільше – в Одеській та Харківській областях. Про це повідомила пресслужба Національної поліції у відповідь на запит LIGA.net.

12:19
Українське телебачення показало, який вигляд має Суджа Курської області РФ, взята під контроль Силами оборони у ході української операції.

12:12
Сили оборони застосовують на фронті собак-роботів BAD.2 від британської компанії Brit Alliance: у розпорядженні армії є понад 30 робопсів.

11:22
У знищеній військовій техніці, яка зберігається на майданчиках Міноборони, знайшли 100 кг золота, 25 кг платини і майже 2 тонни срібла. Метал поступово переробляють і продають.

11:20
Зовнішня розвідка закликала українців утриматися від відвідин Білорусі – опубліковано перелік загроз.

10:38
У Росії заявляють про те, що у ніч проти 14 серпня ворожі сили протиповітряної оборони начебто збили 117 дронів та чотири ракети "Точка-У". В "атаці" Міністерство оборони країни-агресорки звинуватило Україну.

10:17
Під час нічного удару "шахедами" росіяни поцілили в інфраструктурний об'єкт у Ніжинському районі Чернігівської області, обійшлося без жертв.

09:42
Росіяни атакували 23 "шахедами" - Сили оборони збили 17 безпілотників.

08:58
Російські ресурси заявляють про нібито дронову атаку по аеродрому "Саваслейка" у Нижньогородській області, а також по об'єктах у Воронезькій області.

07:59
У Бєлгородській області російська влада оголосила режим надзвичайної ситуації регіонального рівня, губернатор просить урядову комісію оголосити в області надзвичайну ситуацію федерального характеру. Що кардинально змінилося – не уточнюється.

07:20
Тимчасово окупована Кінбурнська коса є важливою для України, оскільки росіяни з неї обстрілюють Миколаївщину та Херсонщину, а також можуть завдавати ударів по суднах, які б потенційно могли заходити у морські порти Миколаєва, заявили у ВМС ЗСУ.

06:39
Операція України у Курській області "створює справжню дилему" для російського диктатора Путіна, посадовці США постійно спілкуються з українською стороною щодо неї, заявив президент США Байден.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/