Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

01.08.2024

23:50
1 серпня у Стамбулі спустили на воду другий корвет класу ADA "Гетьман Іван Виговський", побудований в Туреччині для потреб Військово-морських сил ЗСУ. Про це повідомило Міністерство оборони.

23:46
Генштаб ЗСУ опрацював пропозиції змінити порядок проведення мобілізації під час дії воєнного стану. Вони передбачають, що командири військових частин зможуть призивати військовозобов'язаних, які виявили бажання проходити військову службу, без участі ТЦК.

23:44
Очільник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що для України вкрай важливо забезпечити участь Китаю у другому Саміті миру. Про це він розповів у інтерв’ю агентству Bloomberg.

18:14
ССО показали відео боїв: українським військам вдалося зупинити прорив армії РФ до одного із населених пунктів на Торецькому напрямку в Донецькій області.

17:38
Представник ГУР Юсов заявив, що, крім операцій зі знищення російських найманців у Судані, Сирії та Малі, було ще кілька, про які поки не розголошувалось у медіа. Також готуються і подальші подібні заходи.

15:21
"Миротворча місія" Угорщини щодо України завершена. Про це заявив угорський міністр у справах Євросоюзу Янош Бока у листі, надісланому європейським союзникам.

14:51
Сирський повідомив, що на деяких ділянках фронту росіяни мають незначний успіх, але це відбувається ціною значних втрат і суттєво не змінює ситуацію на полі бою.

14:39
Міністерство закордонних справ спростувало причетність Кулеби до фейкового допису про допомогу США Ізраїлю, який поширила роспропаганда від імені міністра.

13:20
Допущення понад 30 "нейтральних" спортсменів із Росії та Білорусі до участі в Олімпійських іграх у Парижі – це напівсанкції. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

12:42
Після того як російській армії не вдалося прорвати українську оборону під час наступу на Харківську область, вони змінили ціль – пріоритетом для ворога наразі є захоплення Покровська у Донецькій області. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

12:23
Останні три-чотири тижні російська окупаційна армія втрачає по 1000 особового складу щодня. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

11:45
СБУ затримала священника УПЦ МП та працівника Укрзалізниці. Правоохоронці стверджують, що священник був агентом російського ГРУ й готував удари по ешелонах ЗСУ та об'єктах Укрзалізниці у Харківській області. За даними співрозмовника LIGA.net, мова йде про Костянтина Селезньова – настоятеля Свято-Пантелеймонівського храму Харківської єпархії УПЦ МП.

09:39
У ніч проти 1 серпня російські окупаційні війська атакували Київську область ударними безпілотниками, внаслідок чого поранення дістали дві людини.

09:09
У Фінляндії, на тлі можливого ухвалення закону "про видворення", кордон країни, який межує з Росією, готується до встановлення контейнерів для проведення співбесід із прохачами притулку.

08:01
У Румунії знайшли фрагменти російського безпілотника. Їх виявили в районі Чеаталькьой повіту Тулча.

06:18
Україна вже отримала винищувачів F-16 у межах міжнародної допомоги від союзників. Це підтвердив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/