Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

05.07.2024

21:54
Зеленський поговорив телефоном із новим прем'єр-міністром Великої Британії сером Кіром Стармером, привітавши його з перемогою на виборах.

20:59
Де-факто лідерка французької ультраправої партії Національне об'єднання Марін Ле Пен пообіцяла, що у разі перемоги політсили на виборах, можливий майбутній прем'єр обмежить використання французьких далекобійних ракет Україною.

19:00
СтратКом ЗСУ опублікував мапу з 10 рекордними за дальністю ударами по Росії. Це інфографіка уражень військових об'єктів за шість місяців 2024 року – на ній атаки по Санкт-Петербургу, Сизрані, Орську, Новокуйбишевську та інших містах РФ.

18:31
Прем'єр Шмигаль провів засідання уряду у Донецькій області. Він заявив, що протягом тижня міністри та урядовці працювали у регіоні та вивчали проблемні питання.

17:48
Угорський прем'єр Орбан на пресконференції з Путіним заявив, що позиції Києва та Москви щодо миру "дуже далекі одна від одної".

17:44
ВМС показали кадри випробування військового корабля "Гетьман Іван Мазепа" у морі.

17:02
З 17 липня чоловіки 18-60 років повинні мати військово-обліковий документ для перетину кордону.

16:28
У низці Telegram-каналів удень 3 липня розігнали інформацію, що у Київській області повітряну тривогу оголосили нібито через "чоловіка на дельтаплані". Проте співрозмовники LIGA.net у Повітряних силах і Київській обласній військовій адміністрації не підтвердили це.

15:54
Візит Орбана до Путіна не погоджувався з Україною, повідомило Міністерство закордонних справ.

14:41
У Євросоюзі відреагували на візит Орбана до Путіна: не представляє весь ЄС, у блоці виключають контакти з Росією.

13:47
Прем'єр Британії Сунак йде з посади після програшу своєї партії на виборах.

13:11
Киянин зістрибнув з потяга на Львівщині, аби нелегально потрапити до Польщі, – зламав ногу та розбив голову.

12:34
Диктатор Путін захотів повернутися до "Стамбульських домовленостей". У Раді відповіли – домовленості не були досягнуті, а текст договору сторони не узгодили.

11:42
Росіяни намагаються проскочити на позиції ДШВ на Курахівському напрямку на китайських мотоциклах. У ЗСУ пояснили, чому - таким чином окупанти намагаються оминути зустрічі із операторами БпЛА. Але безуспішно - якщо навіть все ж вдається проскочити, то їх зупиняє вогнем піхота.

11:24
Україна знищила або пошкодила 27 військових суден Росії. При цьому п'ять кораблів окупантів знищено морськими мінами, встановленими дронами біля Севастопольської бухти, повідомив командувач ВМС.

10:47
"Гуляли" містом і робили селфі - СБУ повідомила, що одеситки з місцевого кафе коригували удари Росії.

10:24
Повноцінне відновлення роботи Оскольського електрометалургійного комбінату, який 1 липня атакували безпілотники, в найближчі місяці буде проблематичним. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник ГУР Андрій Юсов.

09:03
У Макарівській громаді у Київській області внаслідок нічної російської атаки пошкоджені кілька будинків – люди не постраждали.

08:05
У ніч проти 5 липня російська окупаційна армія атакувала Україну 32 дронами-камікадзе типу Shahed, Силам оборони вдалося збити всі ворожі безпілотники.

06:37
У ніч проти 5 липня безпілотники атакували російські міста Ростов-на-Дону та Приморсько-Ахтарськ. Відповідні відео поширили місцеві Telegram-канали.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/