Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

04.07.2024

23:12
У Дніпрі померла 58-річна жінка, яка постраждала під час російського удару 3 липня: кількість загиблих зросла до семи людей.

22:43
Україна підпише ще одну безпекову угоду під час саміту НАТО у Вашингтоні 9-11 липня. Зокрема мають бути рішення щодо посилення української ППО, розповів президент Володимир Зеленський.

21:59
Міністерство оборони зібрало п'ять поширених міфів про військово-облікові документи у застосунку Резерв+. Українці хибно думають, що електронні дані розсекретять, що вагоміші документи з ЦНАПу, що їх оголосять у розшук, відстежуватимуть геолокацію або ж надішлють е-повістку.

21:53
Дрон ГУР уразив Тамбовський пороховий завод, повідомив співрозмовник LIGA.net у воєнній розвідці.

21:06
Росіяни вдарили по портовій інфраструктурі в Одеському районі – загинув цивільний, є поранені.

20:29
Ексочільницю районного Червоного Хреста у Києві підозрюють у привласненні гуманітарки на 3,6 млн грн.

19:27
Дроновий удар по підстанції Запорізької АЕС є черговою російською провокацією, повідомив співрозмовник LIGA.net у Силах безпеки та оборони.

18:29
Міносвіти про ухилянтів та зміни у вступній кампанії для аспірантів: "МОН не займається тим, щоб виявляти осіб, які не готові виконувати свій конституційний обов’язок".

17:25
Україна ще не може збивати всі російські балістичні ракети "Іскандер" – потрібно вдвічі більше Patriot і SAMP-T, повідомили у Повітряних силах.

17:09
Російська диверсійно-розвідувальна група спробувала проникнути у Сотницький Козачок Харківської області.

16:39
У Telegram розганяють фейк про різну тривалість відключень світла залежно від "зон", повідомило Укренерго.

15:29
СБУ встановила полковника окупантів, який наказав вдарити по музею Сковороди у 2022-му.

14:50
ЗСУ повідомили: за понад рік захисники перехопили усі ракети "Кинджал", якими росіяни атакували Київ.

13:38
Дрони українського виробництва для армії почнуть купувати на Prozorro. Раніше така можливість у Держспецзв'язку була тільки для окремих категорій іноземних БпЛА.

13:20
Президент Володимир Зеленський заявив, що представників Росії планують запросити на другий Саміт миру, однак він зазначив, що не впевнений щодо участі в заході російського диктатора Володимира Путіна через його страх виїжджати з РФ.

13:02
У Збройних Силах України є 14 бригад без зброї, оскільки вона досі не прийшла від країн-союзниць. Про це повідомив президент Зеленський.

12:44
Президент Володимир Зеленський вважає, що Китай міг би допомогти Заходу тиснути на російського диктатора Володимира Путіна, щоб він зупинив війну в Україні. Таку думку глава держави висловив в інтерв’ю агентству Bloomberg.

11:53
Зеленський відповів на критику українських ударів по НПЗ у Росії: Світу боляче, що ми б'ємо по енергетиці Росії? Зробіть так, щоб Росія не била по нашій енергетиці.

11:51
Президент Зеленський вперше публічно відповів угорському прем'єру Орбану на його "пропозицію" щодо припинення вогню. Каже, що Україна багато років намагалась домовитись з РФ, але та зривала всі домовленості.

11:24
Служба безпеки України затримала 23-річного чоловіка та 18-річну жінку, які, за версією слідства, на замовлення російських спецслужб розвідували локації прикордонних загонів морської охорони, які обороняють акваторію Одеси.

10:55
Підрозділи Сил оборони відійшли з позицій у мікрорайоні Канал у Часовому Яру. Про це повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

09:37
У ніч проти 4 липня у Чернігівській області російський "шахед" влучив по енергооб'єкту, у Житомирській – по приватному будинку, внаслідок чого постраждала жінка.

09:00
Російські окупаційні війська в ніч проти 4 липня атакували Україну 22 дронами-камікадзе. ППО не збила лише один безпілотник.

08:58
Унаслідок російських ракетних ударів по Дніпру, які відбулися 28 червня та 3 липня, загинули ще дві жінки.

07:41
У 2022 році близькі родичі київських посадовців могли використати дітей-сиріт для незаконного виїзду за кордон. Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

06:44
Американський пропагандист Такер Карлсон анонсував інтерв'ю з президентом Володимиром Зеленським.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/