Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

30.07.2024

22:58
Україна почала отримувати інформацію щодо своїх військовослужбовців, які перебувають у російському полоні. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

19:33
Сполучені Штати розглядають можливість розширення навчання для українських пілотів на винищувачах F-16. Про це повідомила газета The Wall Street Journal.

18:47
Президент Володимир Зеленський заявив, що терміни щодо захисту енергооб’єктів мають бути дотримані, адже це буде критерієм для деяких кадрових питань. Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні.

18:38
Українців попередили про нову небезпеку: вибухові "м?ячики". Йдеться про кулькові осколкові авіабомби ШОАБ-0,5. "М’ячики" мають велику зону ураження: коли розлітаються й падають на землю, частина з них не детонує.

18:10
У Київській області правоохоронці затримали чоловіка та жінку, які, за версією слідства, протягом однієї ночі підпалили три автомобілі військовослужбовців і волонтерів.

18:06
Міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар заявив, що його країна сподівається допомогти Україні та Росії досягти миру.

18:02
У російському Єкатеринбурзі палає оборонний завод "НВО Автоматики". На цьому заводі виробляють радіоелектронне обладнання й системи управління для російських окупантів.

17:30
У Генштабі ЗСУ підтвердили успішний удар Сил оборони по нафтобазі ворога у Курській області в ніч проти 30 липня.

17:23
США погодилися озброїти винищувачі F-16, які Україна отримає від союзників, ракетами американського виробництва та іншою сучасною зброєю. Про це повідомила газета The Wall Street Journal.

15:46
Військово-обліковий документ тепер можна отримати на порталі "Дія".

15:27
Гетманцев попередив, що без змін до бюджету ситуація з виплатою грошового забезпечення військовим може загостритись вже наприкінці вересня.

15:02
Російських загарбників немає у Торецьку Донецької області, але у місто намагалася зайти ДРГ загарбників, повідомили у Центрі при Раді нацбезпеки.

13:57
Україна посилює кордон із Білоруссю у Волинській області, Зеленський проінспектував фортифікації.

13:52
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба "достатньо детально" обговорював з китайським колегою Ван Ї, щоб Пекін не передавав Москві зброю для війни проти України. Про це заявив речник МЗС Георгій Тихий.

13:44
Голова Мінфіну заявив: ідея економічного бронювання актуальна, але зараз найперша задача – вижити.

13:19
МЗС Молдови заперечило повідомлення російської пропаганди, що Кишинів нібито готовий видати Києву українських чоловіків призовного віку.

12:52
Поточна фінансова допомога Україні базувалася на прогнозі про те, що активна фаза війни закінчиться до середини 2024-го. Він не збувся, і тепер Україні потрібно додатково $12-15 млрд на 2025 рік.

12:15
Чотири роки тюрми присудили охоронцю лікарні у Деснянському районі Києва, який у червні 2023-го не відчинив двері укриття під час російської ракетної атаки.

12:07
Чехія розглядає можливість створення Українського легіону з біженців, які проживають на території країни. Таку ініціативу раніше запровадила Польща.

11:26
Президент Фінляндії Александр Стубб вважає, що вже "досягнуто точки", коли "потрібно починати" переговори між Україною та Росією.

11:20
Міністр фінансів Марченко вважає, що купівля нової машини "не є нагальною критичною потребою" під час війни, коли є проблема безпеки.

11:09
Росія пішла проти ДШВ на Курахівському напрямку новим масованим штурмом. РФ задіяла 57 одиниць бронетехніки, але атака провалилась.

10:45
У Росії скаржаться на нічні вибухи у Курську. Місцева влада заявила, що над регіоном нібито вдалося збити кілька ракет.

07:38
Росія звертається до несвідомих американців і комерційних піар-фірм, які нічого не підозрюють, щоб поширювати дезінформацію про президентські перегони в США.

06:46
Після візиту прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до російського диктатора Володимира Путіна Будапешт включив громадян Росії та Білорусі до програми "національної карти", яка видається для охочих працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовження.

00:13
У Запорізькій області відбулася "суттєва зміна" - після тривалої паузи сталося два боєзіткнення на Гуляйпільському напрямку, Сили оборони відбили атаки. За даними української розвідки, це продовження тактики невеликих штурмових дій, угруповання РФ на Запоріжжі кількісно не змінилося.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/