Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

03.07.2024

23:58
На оборонному заводі у США стався вибух: двоє людей постраждало, один зник безвісти. Підприємство підтримує військові програми, зокрема щодо ракет Hellfire і Javelin та різних мінометних боєприпасів.

23:57
США оголосили новий пакет військової допомоги Україні: куплять ракети для ППО на $2,2 млрд, з власних запасів нададуть озброєння на $150 млн.

22:43
США анонсує новий значний пакет військової допомоги для України, до якого увійдуть ракети для ППО, а також боєприпаси для HIMARS та артилерії.

21:45
Зеленський анонсував нові програми, котрі мають допомогти людям під час дефіцитів електроенергії та щодо стабілізації мобільного зв?язку.

21:38
Ердоган на зустрічі з Путіним заявив, що справедливий мир можливий. У Раді відреагували: Україна вкладає у справедливий мир повне відновлення територіальної цілісності, турецький президент змагається за статус посередника.

20:16
Російські загарбники вдарили по Полтавщині – загинула людина, троє постраждалих, уламки пошкодили школу та дитячий садочок.

18:44
Міністерство освіти та науки відповіло  LIGA.net про нововведення щодо вступу до аспірантури у 2024 році:
→  зі 100 000 вступників до аспірантури, з них 91 500 – це чоловіки призовного віку, які вже мають ступінь магістра;
→ призупинення вступу до денної аспірантури на контракт оголосили вже після початку іспиту, тому що тільки напередодні були отримані дані про кількість абітурієнтів-призовників;
→ МОН не вважає порушенням конституційного права на освіту призупинення вступу на денне за контрактом;
→ рішення про призупинення вступу ухвалили "на найвищому рівні";
→ збільшення понад удвічі бюджетних місць для аспірантури не передбачає збільшення державного фінансування – буде скорочено обсяги на інших освітніх рівнях.

17:07
Росія скинула три авіабомби на Харків: зруйновано два будинки, з-під завалів врятували дитину. Загалом відомо про чотирьох постраждалих.

16:34
З'явилось відео моменту удару по Дніпру і фото наслідків. Вже майже півсотні постраждалих.

15:42
Виведення з ладу російського малого ракетного корабля "Серпухов" у Балтійському морі у квітні 2024 року було спецоперацією Сил безпеки й оборони.

12:00
3 липня Росія бомбить авіацією Харківщину і Донеччину. У Донецькій області зафіксовано обстріли 23 населених пунктів. У Харківській області РФ завдала ударів по Боровій і Руській Лозовій. Є вбиті і поранені.

11:59
"Під ударом — ворожа логістика". ГУР показало, як "спопелило" техніку росіян. Воїни ГУР "Кабул 9" за добу знищили понад 10 одиниць автомобільної та броньованої техніки окупантів.

11:30
Зранку 3 липня російські окупаційні війська завдали комбінованого ракетно-дронового удару по Дніпру. Три людини загинули, ще 18 дістали поранення.

10:32
У 2023 році китайські та російські компанії провели низку нарад для копіювання технології іранського дрона-камікадзе Shahed і почали розробляти нову версію ударних безпілотників. Це може бути БпЛА Sunflower 200.

09:47
США відкинули пропозицію угорського прем'єра Орбана щодо завершення війни в Україні. У Держдепі заявили, що Росія має вивести війська з України.

07:17
Російські пропагандисти заявили, що в ніч проти 3 червня безпілотні катери атакували місто Новоросійськ, в якому розташовано військово-морську базу окупантів.

07:16
Один телефонний дзвінок китайського лідера Сі кремлівському диктатору Путіну міг би зупинити війну проти України. Таку думку висловив президент Фінляндії Александр Стубб.

06:46
США дозволять Україні бити глибше по Росії, якщо та спробує розширити фронт. Про це заявив помічник Держсекретаря США з питань Європи Джеймс О'Браєн.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/