Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

29.07.2024

23:28
МЗС закликало українців утриматися від поїздок до Лівану – дало рекомендації тим, хто вже там.

22:54
В Укренерго попросили перенести споживання електрики на денні години – з 11:00 до 15:00.

20:55
Україна завдала ударів по електропідстанціях росіян під Курськом, повідомив Генштаб. Зокрема, завдано ударів по об'єктах, які забезпечують функціонування залізниці РФ, що здійснює перевезення озброєння та військової техніки для окупантів.

20:01
Німеччина виділила Україні нову військову допомогу: передадуть танки Leopard 1A5, надводні дрони та снаряди до установок ППО Gepard.

19:21
США виділяють новий пакет військової допомоги Україні обсягом до $200 млн.

18:27
Kyiv Post з посиланням на своїх співрозмовників опублікувало фото: заявлено, що це повстанці-туареги у Малі – вони позують з українським прапором після того, як завдали поразки бойовикам терористичної групи Вагнера.

17:47
За два роки після теракту в Оленівці, місія ООН жодного разу не погодилася ознайомитися з українськими матеріалами, повідомив Уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець.

17:44
У ДШВ відреагували на скандал зі "зняттям" комбрига Еміля Ішкулова. Кажуть, що насправді йдеться про підвищення.

16:37
Командири десантно-штурмових батальйонів та дивізіонів 80 бригади записали відеозвернення із закликом залишити на посаді комбрига Еміля Ішкулова.
За словами кількох співрозмовників LIGA.net з 80-ки, Ішкулов виступив проти бойового завдання, яке було неспівмірне з силами бригади.
Альтернативні варіанти, запропоновані бригадою, не взяли до уваги – натомість з’явилась інформація про ймовірне зняття комбрига Ішкулова, розповідають співрозмовники.

15:46
Президент Володимир Зеленський відвідав Харківську область, де провів нараду щодо безпекової та енергетичної ситуації.

14:09
Завербований до російської армії 22-річний громадянин Індії загинув на війні проти України. Про це повідомило агентство AFP з посиланням на його родичів.

14:00
Зранку 29 липня росіяни обстріляли Торецьк Донецької області, в результаті чого загинули три людини. Ще три людини мають поранення, одна із них у важкому стані.

13:49
Президент Володимир Зеленський відвідав передовий командний пункт Сил спеціальних операцій Збройних Сил України у районі Вовчанська та привітав воїнів ССО із професійним днем.

13:20
Головне управління розвідки Міністерства оборони анонсувало продовження дій проти російських військових з терористичної організації "Група Вагнера" в Африці.

12:41
Служба безпеки України повідомила про підозру ексочільникам Оленівської колонії, які можуть бути причетні до загибелі полонених українських захисників.

12:41
29 липня Росія вперше вивела в море одразу три підводних човни, які є носіями крилатих ракет.

11:10
Торговий центр ЦУМ у Києві звільнив охоронця, який 28 липня, після акції на підтримку полонених бійців Азову, виганяв кількох відвідувачів через їхні плакати, стверджуючи, що вони – "не формат ЦУМу".

10:56
В Одесі викрито шість місцевих мешканців, які, за версією слідства, на замовлення російських спецслужб спалили 15 автомобілів військовослужбовців.

08:42
У ніч проти 29 липня сили протиповітряної оборони збили авіаційну ракету й дев’ять дронів-камікадзе росіян. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

08:11
У ніч проти 29 липня дрони-камікадзе атакували Орловську область Росії, унаслідок чого пошкодження отримала електростанція. Про це повідомив губернатор Орловської області Андрій Кличков.

00:04
Сили оборони знищили російську ракету над Дніпропетровщиною.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/