Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

27.07.2024

23:37
27 липня під час навчально-тренувального польоту загинув курсант Харківського національного університету Повітряних сил. Першокурсник загинув під час тренувань на літаку К-10 Swift.

22:14
Блінкен попередив міністра закордонних справ Китаю Ван Ї про наслідки у разі продовження підтримки Пекіном оборонної промисловості Росії.

20:00
В Україні запрацює спецлабораторія для визначення якості турнікетів, повідомив міністр оборони Умєров.

18:17
"Кожен командир має пам’ятати – люди не витратний матеріал". Зеленський дав низку доручень, пов'язаних із військовою медициною. Зокрема, президент наголосив на важливості постачання аптечок і турнікетів відповідної якості, важливості забезпечення прозорого маршруту пораненого, реабілітації військових тощо.

16:16
Під Волгоградом розбився винищувач Су-34, повідомили у Міноборони РФ. Пояснюють це "технічною несправністю".

15:51
Росія обстріляла із РСЗВ Глухівську громаду Сумської області, внаслідок чого поранення отримали 10 людей, шестеро з них — діти.

15:35
Співрозмовник LIGA.net у розвідці повідомив, що ГУР уразило три російські вертольоти під Москвою і в Самарі. Один із гелікоптерів окупантів було уражено на аеродромі Міноборони РФ.

14:29
Європейський навчальний центр F-16 у Румунії завершив підготовку першої групи льотчиків.

14:27
У ніч на 27 липня та вранці цього ж дня внаслідок операції Головного управління розвідки Міністерства оборони були атаковані військовий аеродром Росії в Енгельсі, аеродроми "Дягілєво" та "Оленья", де був пошкоджений бомбардувальник Ту-22М3.

14:08
Спецпризначенці Департаменту кібербезпеки Служби безпеки України за місяць знищили близько 50 одиниць російської техніки.

12:58
Росія обстріляла шахту в Донецькій області, поки там перебували 86 працівників. Унаслідок цього зайнялася пожежа.

12:29
В Україні запустили серійне виробництво роботів, які можуть транспортувати відразу двох поранених з поля бою, - Ratel Н.

12:27
Після атаки Головного управління розвідки Міністерства оборони низка російських банків перестала функціонувати, внаслідок цього мешканці не можуть зняти готівку в банкоматах. Також розвідці вдалося отримати доступ до баз даних російських фінансових установ.

11:10
У ніч проти 27 липня Росія атакувала дронами Київську область – уламки одного із них впали на територію населеного пункту. На місці зайнялася пожежа, яку ліквідували надзвичайники.

10:14
Росія вкотре атакувала Україну низкою повітряних цілей, з яких Силам оборони вдалося збити, зокрема, ракету Х-59/Х-69 та ліцензійну копію ізраїльського дрона Searcher II – "Форпост".

09:47
Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, ймовірно, відвідає у серпні Україну. Це буде перший його візит за час війни.

09:28
26 липня російське судно заплило в територіальні води Фінляндії.

08:44
У Росії скаржилися на вибухи в Рязанській області у ніч проти 27 липня. Місцеві жителі повідомляли про роботу російської ППО у районі НПЗ і біля військового аеродрому Дягілево. У Міністерстві оборони РФ заявляли про знищені дрони над регіоном.

08:44
У Росії скаржилися на вибухи в Рязанській області у ніч проти 27 липня. Місцеві жителі повідомляли про роботу російської ППО у районі НПЗ і біля військового аеродрому Дягілево. У Міністерстві оборони РФ заявляли про знищені дрони над регіоном.

07:29
Парламент Польщі декриміналізував за певних обставин застосування вогнепальної зброї прикордонниками для самозахисту. Водночас неурядові організації кажуть, що законодавчі зміни суперечать стандартам прав людини.

07:11
З 18 до 24 липня Сухопутні війська Збройних Сил України знищили майже 8 000 російських розвідувальних і FPV-дронів.

06:37
19 липня у Парижі затримали 40-річного кухаря росіянина Кирила Грязнова за спробу зірвати відкриття Олімпіади. Йому загрожує 30 років за ґратами.

00:24
"СБУ - запакували - поїхали". Аліна Михайлова різко відповіла на заклики низки українських блогерів "домовлятись" із РФ.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/