Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

25.07.2024

21:37
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна розвиває ракетний потенціал, а також готує кроки щодо далекобійних дронів. Мета – вийти на більшу кількість і більшу якість.

20:49
Загрози для Великої Британії від російського вторгнення в Україну "більше не є віддалені". Про це заявив колишній генеральний секретар НАТО, очільник стратегічного огляду оборонного потенціалу Британії Джордж Робертсон.

19:35
У НАТО немає доказів того, що "шахеди" Росії навмисно залетіли на територію Румунії, проте це вказує на "безвідповідальні і потенційно небезпечні" дії. Про це заявив неназваний посадовець Альянсу.

18:50
На п'ятницю графіки відключень погіршилися – діятимуть 19 годин.

18:16
Батько підозрюваного в убивстві Фаріон заперечує, що у сина були мотиви для нападу.

17:51
Просування російської армії, окрім застосування керованих авіабомб та готовності спалювати людей у м'ясних штурмах, спирається на певну перевагу в повітрі та в кількості засобів радіоелектронної боротьби, розповів генерал-майор запасу Збройних Сил України Сергій Кривонос.

17:32
Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони продовжують масштабну атаку на російську цифрову інфраструктуру, яка залучена у забезпеченні військової агресії Росії проти України.

17:27
Підозрюваний у вбивстві Фаріон готував злочин щонайменше два місяці – правоохоронці відстежили, як він проводив розвідку місцевості, пересувався Львовом та застосовував засоби конспірації.

17:24
Спецслужби запустили проєкт, який допоможе обміняти колаборантів на полонених українців.

16:29
На російсько-українській війні загинув колишній мер Умані Олександр Цебрій. Йому було 50 років, він був молодшим сержантом і командиром кулеметного взводу у 58 бригаді.

16:03
Генерал-майор запасу Збройних Сил України Сергій Кривонос вважає, що зараз Сили оборони почуваються більш впевнено на певних ділянках фронту, однак про ознаки перелому війни говорити зарано.

15:45
У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Наразі слідство схиляється до того, що стрілець був лише виконавцем злочину.

15:26
Румунія офіційно підтвердила падіння уламків дронів РФ: відповіла "рішучим засудженням" і проінформувала про інцидент союзників.

14:29
Українські десантники відбили на Курахівському напрямку один із найбільших штурмів росіян за війну.

14:20
У Чернівецькій області прикордонники виявили чоловіка без ознак життя – припускають, що той хотів незаконно перетнути кордон з Румунією, але обрав для цього один із найскладніших та небезпечних маршрутів.

14:10
У ЗСУ пояснили, чому не треба непокоїтися через 90 000 окупантів у Запорізькій області - наголосили, що йдеться про всю оперативну глибину російської оборони в області.

13:47
Аналітики Головного управління розвідки Міністерства оборони ідентифікували російських військовослужбовців, які обстрілюють Сумську та Харківську область ракетами "Іскандер".

13:41
Російські окупанти атакували 11 "шахедами" місто Вилкове на Дунаї – двоє людей постраждало, є влучання у житловий будинок та пошкодження портової інфраструктури.

13:04
Щомісяця Росія виробляє близько 50 одиниць крилатих ракет повітряного базування Х-101. Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони у відповідь на запит LIGA.net.

12:45
Командувач Нацгвардії Півненко вважає, що через втрати за місяць-півтора росіяни не зможуть вести активні штурми одразу на багатьох напрямках – і вони встануть в оборону.

12:04
24 липня росіяни вдарили по Харкову касетною ракетою "Іскандер", виготовленою лише у другому кварталі поточного року, повідомили в Нацполіції.

11:48
Служба безпеки України розслідує 31 кримінальне провадження щодо підпалів автомобілів військовослужбовців. Про це повідомила пресслужба СБУ у відповідь на запит LIGA.net.

11:26
Нацгвардійці випробовують безпілотник, стійкий до російських засобів радіоелектронної боротьби. Про це повідомив начальник Нацгвардії Олександр Півненко.

10:48
Поліція досліджує ролик із нібито вбивством Ірини Фаріон, який опублікували російські Telegram-канали.

09:59
Цього літа Україні надійде партія танків Leopard 2A4, які придбали Данія та Нідерланди. Про це повідомила пресслужба Міноборони Нідерландів.

09:27
У ніч проти 25 липня у небі над Україною було збито 25 російських ударних безпілотників типу "шахед". Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

08:30
У четвер, 25 липня, у Калузькій області Росії розбився військовий гелікоптер Мі-28, екіпаж загинув. 

06:42
У ніч проти 25 липня в Курській області Росії лунали вибухи. Відповідні відео з’явилися в місцевих Telegram-каналах. Виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смирнов повідомив, що у небі над регіоном нібито було збито 17 безпілотників.

00:12
Україна може брати участь у мирному процесі, якщо є дотримання двох принципів: жодних домовленостей про Україну без України та повна повага до її суверенітету та територіальної цілісності, заявив глава МЗС Кулеба китайському колезі.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/