Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

24.07.2024

22:52
На Харківщині в одному з підрозділів Сил оборони сталася стрілянина через особисті взаємовідносини бійців – троє військових загинуло, четверо отримали поранення.

22:23
З початку наступу на півночі Харківщини росіяни втратили у Вовчанську більшу частину однієї бригади та "сточили" два танкові полки, повідомили LIGA.net в угрупованні "Харків".

21:29
Росіяни "зменшили апетити" на півночі Харківщини й відмовилися від окупації обласного центру, проте все одно мріють підійти до нього на відстань гарматного пострілу — тому й вперто атакують у районі Липців. Про це LIGA.net повідомив речник угруповання "Харків".

21:09
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час візиту до Пекіну отримав підтвердження, що Китай не постачатиме Росії озброєння. Про це у вечірньому відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

20:50
Уповноважений з прав людини звернувся до ООН щодо руйнування Росією Херсонеса Таврійського у тимчасово окупованому Криму.

20:08
На Покровському напрямку російські підрозділи у районі села Прогрес перебувають під вогневим контролем Сил оборони, захисники вживають заходів, щоб вибити окупантів звідти, повідомило угруповання "Хортиця".

19:13
В українській енергосистемі відчутно зменшився дефіцит електроенергії - 25 липня графіки відключень діятимуть лише 6 годин ввечері.

18:37
Національна поліція повідомила: на Тернопольщіні ліквідовано корупційну схему для ухилянтів – затримано службовців районного ТЦК. Стверджується, що за місяць вони заробляли $100 000 – 150 000.

17:40
За тиждень через Дію забронювали понад 55 000 працівників критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони.

15:08
У Харкові п’ятий "приліт" по місту за день, Росія гатить ракетами. Окупанти знову вдарили по промисловій зоні.

14:56
З’явились супутникові знімки наслідків удару безпілотників СБУ по складу боєприпасів у селі Сергіївка Воронезької області Росії 7 липня. Відповідні знімки та оцінку наслідків атаки оприлюднила британська розвідка.

13:29
У Пекіні Кулебі знову розповідали про китайські мирні ініціативи. Китай вчергове заявив про необхідність переговорів, нагадав про запропоновані ним мирні ініціативи, а війну традиційно назвав "кризою".

13:03
24 липня Росія атакувала ракетами інфраструктурний об?єкт у Харкові – на місці влучання виникла сильна пожежа.

12:36
У Києві викрили двох чоловіків, яких підозрюють у підпалюванні обладнання критичної інфраструктури та автомобілів військових на замовлення.

11:34
У Міністерстві оборони Румунії заявили, що під час російської атаки у ніч проти 24 липня країна підіймала у повітря винищувачі F-16. Наразі влада оглядає місцевість, де могли впасти уламки дронів.

10:57
У Москві підірвали автомобіль заступник начальника військової частини супутникового зв'язку Андрія Торгашова. За даними російських пропагандистів, 50-річному топпосадовцю армії РФ відірвало ступні.

10:28
Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський впевнений: Сили оборони зможуть дати "хорошу відповідь" російській армії, якщо вона спробує піти у наступ на Запорізькому напрямку.

09:49
Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський заявив, що втрати Росії у війні проти України втричі перевищують українські.

09:32
У ніч проти 24 липня Росія атакувала регіони України ракетами та "шахедами": ППО вдалося збити 17 дронів із 23.

09:00
Головне управління розвідки Міністерства оборони "хакнуло" банківську систему Росії, внаслідок чого "лежать" Сбєрбанк, Райффайзен, ВТБ, Альфа банк та інші.

08:51
У ніч проти 24 липня росіяни атакували Одеську область "шахедами", зокрема місто Ізмаїл. У прикордонні Румунії оголошували повітряну тривогу через наближення дронів, а пожежники отримували від місцевих жителів повідомлення про вибухи.

06:41
24 липня Росія завдала ударів по Харкову: внаслідок прильотів є загибла людина та пожежа в одному із будинків.

06:15
У ніч проти 24 липня у Київському регіоні працювали сили протиповітряної оборони – був зафіксований рух російських дронів.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/