Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

02.07.2024

22:45
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова працювати з будь-якими політичними силами у разі їх приходу до влади в державах-партнерах та назвав три причини, чому не варто драматизувати результати виборів за кордоном.

19:11
Заступник глави ОП Жовква розповів, що Зеленський у відповідь на озвучену угорським прем’єром Віктором Орбаном пропозицію "зупинити вогонь, а потім вести перемовини з Росією" вислухав його, але виклав своє бачення досягнення миру - шляхом мирних самітів.

18:23
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що військове командування посилить роботу у сфері безпілотників та удосконалить систему тактичної медицини.

18:17
Сполучені Штати невдовзі оголосять про новий пакет допомоги для Збройних Сил України на $2,3 млрд. Про це повідомив очільник Пентагону Ллойд Остін.

16:52
В Україні гауляйтера окупаційної адміністрації Росії на тимчасово захопленій частині Луганської області Леоніда Пасічника засуджено до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

16:11
ЗСУ не б'ють по російських суднах в Азовському морі тому, що військові кораблі загарбників не заходять в окуповані порти, а Україна не вражатиме цивільні судна – навіть ті, що розкрадають ресурси з окупованих територій.

14:58
Зеленський обговорив з Орбаном найбільш принципові питання – у майбутньому може бути угода.

14:35
Прем'єр Угорщини Орбан заявив у Києві, що запропонував президенту Зеленському невідкладне припинення вогню для подальших перемовин.

14:14
Росіяни не можуть повністю перекрити окуповану Керченську протоку, аби не відрізати Азовське море від міжнародного судноплавства, заявили у Військово-морських силах ЗСУ.

14:02
Микола Олещук підтвердив, що 1 липня українська авіація завдала удару по складу боєприпасів росіян у тимчасово окупованому Криму.

13:56
Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський відвідав Об'єднану штурмову бригаду Національної поліції Лють на Донеччині.

13:37
У ніч проти 2 липня російська армія обстріляла будівлю морської академії у Херсоні. Внаслідок атак виникла пожежа.

13:09
Міноборони поділилося детальною інструкцією, як згенерувати електронну копію військово-облікового документа у мобільному застосунку "Резерв+".

13:03
СБУ повідомила про ліквідацію в Одесі агентурної групи ФСБ: до угрупування входило двоє військових та місцева мешканка.

12:11
Росія очолила Раду безпеки ООН, але будуть лише пропагандистські наслідки, пояснив голова профільного комітету Ради.

10:45
Орбан прибув до Києва - обговорить із Зеленським встановлення миру та двосторонні відносини.

09:59
У США "немає ніяких проблем із притягненням Росії до відповідальності", країна підтримує "міст" для України до членства в НАТО, заявили у Держдепі.

09:55
У Міністерстві оборони США наразі не бачать підтверджень того, що Північна Корея відправила свої інженерні війська на підтримку збройної агресії Росії проти України.

09:13
Рятувальники виявили тіло жінки у дев'ятиповерхівці у Дніпрі, по якій РФ вдарила 28 червня.

06:46
Міністерка зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів видала ліцензію на експорт в Україну 24 винищувачів F-16 та семи авіадвигунів до них – перший літак буде поставлено "незабаром".

06:29
2 липня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідає Київ, де зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським.

00:06
Упродовж доби росіяни провели 19 атак на Торецькому напрямку у Донецькій області – ще йдуть три атаки.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/