Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

18.07.2024

23:34
Через декілька тижнів очікується покращення ситуації в енергосистемі, якщо не буде успішних для РФ обстрілів та схлине спека. За графіком ремонту енергоблоків та електростанцій у серпні очікується більше генерації, ніж у липні, повідомив голова Укренерго.

22:23
Росіяни розганяють фейк про нібито аварію на Південноукраїнській АЕС. В Енергоатомі повідомили, що українські станції працюють без технічних порушень та у штатному режимі.

21:48
Зеленський мав аудієнцію у короля Великої Британії Чарльза III.

20:40
Кабмін виділив додаткові 16,1 млн грн на протидію російській пропаганді у прикордонні.

19:06
У п'ятницю, 19 липня, впродовж всієї доби застосовуватимуться обмеження електроенергії – буде до трьох черг.

18:58
Демобілізація є важливою, і в людей має бути право вибору, проте обговорювати її можна лише після того, як буде забезпечено належну мобілізацію, адже це набагато складніший процес. Таку думку в інтерв’ю для LIGA.net сказав командир підрозділу “Терра” у Третій окремій штурмовій бригаді Микола (Абдула) Волохов.

17:39
Україна та Словенія уклали безпекову угоду: там 5 млн євро на гуманітарну допомогу та відновлення у 2024 році.

16:52
Російські окупанти здійснили удар по багатоповерхівці у Херсоні – троє людей поранено, серед них 16-річна дитина, яку ушпиталили у тяжкому стані.

16:44
Зранку 18 липня російські війська вчергове атакували Донеччину з різнокаліберної зброї, вбивши п’ятьох людей та поранивши ще трьох.

15:22
Силам оборони довелося відступити із Урожайного. У ЗСУ зазначили, що утримувати позиції там було вже неможливо. Проте українські бійці контролюють ситуацію на напрямку.

14:25
Вночі українські морські та повітряні дрони уразили російську базу берегової охорони на озері Донузлав.
Список уражень:
→ ?штаб з пунктом управління;
→ ?склад боєприпасів і техніки;
→ електропідстанція;
→ технічні споруди;
→ ?вогневі позиції ворога.

12:33
Президент Володимир Зеленський прибув у Велику Британію, в аеропорту його зустрів колишній головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

12:06
80% українцям спадають на думку лише негативні слова щодо "простих мешканців РФ", а слово "Росія" викликає негативні асоціації у понад 90%.

12:01
У Росії 18 липня палав завод, який виробляє САУ "Мста-С" і "Тюльпан". Уралтрансмаш перебуває під українськими, американськими і європейськими санкціями. Це не перша пожежа на заводі - він вже горів у квітні.

09:55
Версія про російську атаку 8 липня по дитячій лікарні Охматдит очільника Міністерства закордонних справ Росії Сергія Лаврова не збігалася з версією постпреда РФ в ООН Василя Небензі, яку він озвучив на засіданні Радбезу 9 липня, розповів постпред України в ООН Сергій Кислиця.

09:12
У ніч проти 18 липня Росія завдала удару по регіонах України 16 "шахедами" та трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 і Х-35.

07:50
17 липня захисник Маріуполя Віктор Лахно (Лелека) заявив, що Україна під час обміну повернула бійця, який нібито співпрацював з російською адміністрацією, причетний до побиттів "азовців" і хотів отримати громадянство Росії. Головне управління розвідки Міноборони заявило, що спецслужби стежать за цією історією.

07:10
Міністр оборони Рустем Умєров запевнив, що яким би не був результат виборів у США – Україна знайде рішення.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/