Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

17.07.2024

23:57
Арахамія прогнозує, що щойно в Україні з’являться перші західні винищувачі F-16, росіяни будуть намагатись їх підбити задля піару, і це буде "велике полювання".

23:34
Повітряна атака на Київ: попередньо, є падіння уламків у Дарницькому районі. Кличко пише, що є загоряння між житловим будинком та навчальним закладом. Підрозділи прямують на місце.

23:16
З'явився текст нової морської стратегії України: у ній йдеться про те, що робити із подальшою загрозою з боку РФ, із Кримом після деокупації, з видобутком газу тощо. Росія у документі визначена джерелом довгострокових системних загроз.

22:21
Міноборони хоче, щоб військові повертались із СЗЧ - потрібен ще один крок Ради. Парламент вже підтримав у першому читанні законопроєкт про звільнення від відповідальності військових, які вперше здійснили СЗЧ і вирішили повернутись. Триває підготовка до другого читання.

21:00
Зеленський ввів в дію рішення РНБО про нову Стратегію морської безпеки. Документ враховує безпекові зміни та новації, які Україна забезпечила, зокрема, в Чорному морі, в розвитку сил держави.

20:08
Фонд "Повернись живим" показав відео з дрона, зафільмоване у понівеченому війною Часовому Ярі, де колись проживали майже 13 000 осіб.

20:04
Службовці ТЦК можуть бути на пунктах пропуску на кордоні: допомагають ДПСУ, але участі у прикордонному контролі не беруть.

19:10
Свої дані оновили 4,6 млн військовозобов'язаних: найбільше у Резерв+.

18:54
Угорщина зможе блокувати рішення щодо України навіть без права голосу в Раді ЄС, констатував у коментарі LIGA.net євродепутат Ріго Террас.

18:47
Швеція та Фінляндія у координації з НАТО перехопили два російських винищувачі над Балтикою.

18:05
Якщо у людини оновлені військово-облікові дані і є документ — її не мають затримувати для доставлення на ВЛК, заявив речник Міноборони. Утім, у ТЦК свої плани — і щодо окремих епізодів затримань мають комунікувати військкомати, заявив посадовець.

17:50
До відповідальності за збиття малайзійського лайнера MH17 над Донецькою областю має бути притягнутий увесь командний склад, а не лише ті, хто запустив ракету, вважає міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

17:07
У Міноборони розповіли, що протягом 16 липня військово-облікові дані оновлювали громадяни України як усередині країни, так і за кордоном – зокрема навіть у таких країнах як Гаїті та Гренландія.
У Резерв+ залишається можливість оновити дані навіть після 16 липня у разі першої авторизації – для тих, хто раніше не користувався застосунком. Це дозволить отримати електронний військовий квиток і не носити з собою папірці.

16:49
Росіяни ракетою знищили цивільну переправу через Оскіл на Харківщині.

16:42
Інформація й обстановка на північних кордонах України активно змінюються – це вимагає постійних коректив у поданні інформації. Водночас Сили оборони активно стежать за діями Росії та проводять активні контрдії, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов.

15:58
Генсек НАТО оголосив нового старшого представника в Україні: це британець із досвідом у НАТО та Сполученому Королівстві.

15:55
На Херсонщині впроваджено особливий режим в'їзду та виїзду на територію області – "повідомлення про пересування" треба надсилати на електронну пошту комендатури.

15:35
Європейський парламент засудив нещодавню "мирну місію" прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в Росії.

15:32
17 липня Україні вдалося повернути 95 захисників із російського полону.

14:44
Штрафування військовозобов'язаних, які не оновили свої дані до 16 липня, – це не автоматична процедура. Люди дізнаватимуться про штрафи так, як дізнаються про штрафи за перевищення швидкості, розповів речник оборонного відомства Дмитро Лазуткін. 

13:59
Трамп заявив, що "дуже добре" порозумівся з диктатором Путіним під час своєї каденції.

12:59
Ексрозвідника і колишнього виконувача обов'язків командира однієї з частин ССО Романа Червінського, який проходить як підозрюваний у справі про удар РФ по військовому аеродрому "Канатове" в Кіровоградській області, випустили з-під варти.

12:37
Від 17 липня наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону — обов’язкова умова для всіх чоловіків віком від 18 до 60. З початку запровадження цього нововведення на кордоні вже є десятки відмов, зниження кількості перетинів не фіксується.

09:53
Російські війська почали цілеспрямовано палити урожай на півдні за допомогою FPV-дронів. Фермери втрачають через вогонь десятки гектарів.

07:13
Сполучені Штати очікують, що Китай зможе відіграти продуктивну роль у припиненні війни та досягненні миру в Україні. Про це повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

06:39
Президент Європейської ради Шарль Мішель у відповіді на лист прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо його "миротворчої місії" заявив, що жодних дискусій про Україну не може відбуватися без України.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/