Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

16.07.2024

23:56
Борис Джонсон зустрівся з Дональдом Трампом після замаху, написав: "Ми обговорювали Україну, і я не сумніваюся, що він буде сильним і рішучим у підтримці цієї країни та захисті демократії".

23:01
У Міноборони немає даних, що з 17 липня у містах буде збільшена кількість блокпостів для перевірки документів військовозобов'язаних.

22:17
З 17 липня ЦНАПи не будуть оновлювати військові дані, повідомив речник Міноборони.

20:24
У Євросоюзу немає "жодної можливості" позбавити Угорщину головування у Раді ЄС, але блок буде бойкотувати політику угорського прем'єра Орбана, повідомила віцепрезидентка Єврокомісії.

19:49
Президент Зеленський ініціював законопроєкт, який дозволить позбавляти державних нагород за підтримку Росії та інші протиправні дії проти України.

18:59
У двох бригадах ЗСУ проводяться перевірки - вони тривають у 59 і 41 бригадах, зокрема це стосується дій командування.

17:51
Силам оборони довелось відступити із села Кринки, розташованого на лівому березі Дніпра у Херсонській області, а також із селища Урожайне у Волноваського району Донецької області. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник у Генштабі ЗСУ.

17:44
Сили оборони уразили російську РЛС та пускові установки С-300 на окупованій Донеччині.

17:16
ГУР повідомило, що разом з волонтерами атакувало майже 100 сайтів російських компаній, які обслуговують причетних до ведення війни проти України.

16:54
Підрозділи Нацгвардії протягом минулого тижня знищили 111 артилерійських систем російських окупантів, що є рекордним показником.

16:48
Мінстратегпром самостійно не займається бронюванням співробітників – він встановлює критерії та визначає підприємства, які мають важливе значення для економіки або є критично важливими для економіки в особливий період, в ОПК.

16:05
Порошенко повідомив, що вніс заставу у розмірі 9 млн грн за Романа Червінського – колишнього розвідника і колишнього виконувача обов'язків командира однієї з частин ССО, який проходить як підозрюваний у справі про удар РФ по аеродрому "Канатове".

15:44
Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, і однією з основних тем було комплектування бригад задля забезпечення ротації бійців з гарячих напрямків фронту.

15:14
З 17 липня прикордонники не випускатимуть чоловіків із країни без військово-облікових документів.

13:23
Від частини будинку на Сирці у Києві, куди влучила РФ, залишилися самі руїни: дивіться фото LIGA.net з місця.

11:47
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав листа голові Європейської ради Шарлю Мішелю, в якому закликав відновити дипломатичні відносини з Росією. Про це повідомила газета Bild.

11:38
У Мирнограді Донецької області, по якому Росія вгатила 14 липня, вбивши одну людину, кількість жертв після розбору завалів зросла до трьох. Рятувальники знайшли ще два тіла.

11:29
Росія здатна пошкодити дамбу Київської ГЕС ракетами, але не знищити. В будь-якому випадку, Київ не змиє, запевнило Укргідроенерго.

08:51
Федеральний уряд Німеччини відхилив заклик опозиції про надання Збройним Силам України винищувачів, оскільки Бундесвер не має на озброєнні F-16. Про це повідомив речник уряду ФРН Штеффен Хебештрайт.

08:05
У ніч проти 16 липня у Курській області Росії після атаки безпілотника виникла пожежа на заводі низьковольтної апаратури. Про це повідомив виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смирнов.

07:10
Вашингтон підтримає ініціативу Києва щодо залучення Росії до участі в другому Саміті миру, адже тільки Україна має вирішувати, коли вести перемовини з агресором. Про це повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/