Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

15.07.2024

23:59
У Міноборони розповіли, що якщо громадянин України після 16 липня ігноруватиме надіслані йому повістки, вони вважатимуться врученими, а надалі його особу можуть передати у розшук. 

23:28
Удар по аеродрому "Канатове: ексрозвідник Червінський може вийти під заставу у 9 млн грн. Однак захист Червінського каже, що поки немає готовності внести таку суму. Порошенко сказав, що нібито запропонував частину – скільки саме, не уточнив.

21:52
У Міноборони зазначили, що після 16 липня на громадян, які не оновили дані, чекатимуть штрафи – як на тих, хто в Україні, так і на тих, хто за кордоном. Проте реалізувати цю процедуру за межами держави буде складно.

20:01
Змінено склад Ставки верховного головнокомандувача. До складу введено нового командувача ССО і нового начальника Управління держохорони, а виведено - ексміністра Кубракова і звільненого главу УДО.

19:07
14 липня на Волині біля кордону із Білоруссю через грозу сталася детонація мін.

18:32
У Пентагоні пояснили, чому забороняють Україні бити ATACMS по Росії. Зокрема, у США вважають, що можуть бути наслідки, якщо всередині РФ опиняться під ударами цілі, які "не обов'язково матимуть стратегічний вплив".

17:31
Сили оборони знищили дорогий російський танк Т-90М "Прорив".

17:05
Іспанія передає Україні нову партію військової допомоги – туди, серед іншого, ввійшли десять бойових танків Leopard 2А4  та велика кількість протитанкових ракет.

16:38
У 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка підтвердили, що перевірку ситуації із втратами призначили після допису парамедикині Катерини Поліщук (Пташки). Водночас там наголосили, що вона не служила у бригаді, а була волонтеркою.

16:09
Мобілізація в Україні відбувається за планом військових, однак майданчиків для підготовки мобілізованих недостатньо, заявив президент Володимир Зеленський.

15:45
Президент Володимир Зеленський вважає правильним візит угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана в Україну – це, за його словами, дозволяє вибудувати "принаймні прагматичні" відносини між державами.

15:35
Україна випередила європейські заводи за темпами виробництва САУ.

15:12
Для того, щоб повноцінно закрити українське небо, на думку військових, загалом потрібно 25 систем ППО Patriot, заявив президент Володимир Зеленський .

14:23
Парламент Словаччини не поставив на розгляд проєкт резолюції про засудження російського удару по київській дитячій лікарні Охматдит.

12:15
15 липня Росія вивела з окупованого Криму останній сторожовий корабель Чорноморського флоту.

12:15
Наразі для Латвії найбільшу загрозу становлять гібридні дії Росії, також країна-агресор намагається маніпулювати громадською думкою, щоб вплинути на ставлення до "геополітичних інтересів Росії".

10:59
У Буську Львівської області вночі невідомий кинув гранату у фасад будівлі Територіального центру комплектування та соціальної підтримки – постраждалих немає.

10:25
Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський наказав комплексній робочій групі на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗСУ провести перевірку ситуації в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. Напередодні парамедикиня Катерина Поліщук заявила про факти злочинних наказів.

07:35
Лідер опозиційного Християнсько-демократичного союзу Німеччини Фрідріх Мерц висловився за посилення підтримки Києва з боку Берліна, зокрема за постачання ЗСУ бойових літаків.

06:56
Станом на вечір 14 липня понад 4 млн військовозобов’язаних українців оновили свої військово-облікові дані. Про це повідомило Міноборони.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/