Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

12.07.2024

23:02
Західні спецслужби викрили змови РФ щодо здійснення вбивств, підпалів та інших диверсій у Європі проти компаній та людей, пов'язаних з підтримкою української армії, повідомила Associated Press з посиланням на неназваного західного урядовця.

21:53
МЗС спростувало та назвало абсурдними російські звинувачення, нібито Україна готує підрив дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища.

20:46
Через відключення електрики та надмірний полив в Ірпені під Києвом вводяться тимчасові графіки обмеження водопостачання – знижуватиметься тиск, з яким подається вода, і її може не бути на верхніх поверхах.

19:50
Статус учасника бойових дій можна буде оформити на порталі "Дія", анонсували у Мінцифрі.

19:24
В Одесі відкрився Центр рекрутингу української армії: працює у будні дні, також можна зв'язатися телефоном або онлайн.

18:46
Telegram "активно та швидко взаємодіє" зі спецслужбами Росії, проте звернення України до месенджера залишаються безрезультатними, заявив представник ГУР Андрій Юсов.

17:48
Спецслужби РФ виманюють дані про українських військовополонених у родичів, використовуючи "громадські організації", повідомив Коордштаб.

17:06
СБУ передасть до Гааги докази, що росіяни навмисно використовують міни проти цивільних.

15:07
Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде заявив, що позиція Осло щодо надання Україні можливості завдавати ударів по об’єктах на території Росії відповідає міжнародному праву.

14:17
У Вовчанській громаді Харківської області шестеро місцевих мешканців підірвалися на розтяжці, що залишили після себе росіяни. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

13:04
Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув заклики президента Володимира Зеленського на зняття всіх обмежень щодо використання західної зброї для ударів углиб Росії.

13:01
У дитячу лікарню Охматдит почали "потихеньку" повертати онкохворих пацієнтів, де провели першочергові ремонти.

12:13
Уряд Данії не заперечує можливості для України бити з винищувачів F-16 за межами країни, водночас акцентує – ці удари, зокрема по території Росії, мають відповідати міжнародному праву.

11:29
Канада виділила $285 млн на підготовку українських військових пілотів і технічне обслуговування західних винищувачів F-16. Про це повідомив Офіс прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

10:54
Президент США Джо Байден вважає, що в ракетних ударах по Кремлю немає сенсу.

10:46
1 липня у Норвезькому морі зіткнулись російський корабель "Михайло Рудницький" та глибоководний апарат "АС-36" – останній пошкоджено. Це відбулося під час випробувань.

09:58
У Британії, попри нещодавні заяви нового прем'єр-міністра Кіра Стармера, повідомили, що не дозволяють Україні бити ракетами Storm Shadow по цілях на території Росії.

08:41
11 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом, вони обговорили можливості досягнення миру в Україні.

07:06
Український безпековий договір, який уклали Євросоюз та 21 держава на саміті НАТО, допоможе захистити Україну не лише у довгостроковій перспективі, заявив президент США Джо Байден. Президент Володимир Зеленський акцентує – гарантії безпеки посилюють Україну, але не є підміною мети стати членом НАТО.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/