Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

10.07.2024

23:42
Литва виділила 1 млн євро на відновлення Охматдиту та інших медзакладів, обстріляних Росією.

22:26
Україна затримала судно, яке незаконно заходило в окуповані Росією порти, повідомили Військово-морські сили ЗСУ.

21:44
Президент Зеленський вперше зустрівся з новим прем'єр-міністром Великої Британії: зокрема обговорили утілення дозволу на удари ракетами Storm Shadow по РФ.

20:45
У НАТО немає консенсусу щодо дозволу для Польщі збивати російські ракети над Україною – повідомив міністр оборони країни.

20:04
Російські окупанти здійснили удар по цивільному об'єкту у Вознесенську – загинула людина, вісім постраждалих, серед них голова міста. Була масштабна пожежа – її ліквідували рятувальники.

19:43
Нідерланди виділяють додаткові 300 млн євро на закупівлю боєприпасів для винищувачів F-16, які передадуть Україні. Про це повідомило Міністерство оборони країни.

19:20
У медичному закладі помер хлопчик, який був у реанімації під час російської ракетної атаки по дитячій лікарні Охматдит 8 липня.

18:52
Росіяни розстріляли двох беззбройних українських військовополонених у районі Роботиного на Запорізькому напрямку. Розпочато розслідування, максимальне покарання – довічне ув'язнення.

18:17
Тепер ТЦК можуть друкувати повістки, а не виписувати – Кабмін ухвалив постанову.

17:50
10 липня у Вашингтоні Україна та Люксембург уклали двосторонню угоду про співробітництво у сфері безпеки. Про це повідомив ОП.

16:58
Загарбники перекрили вільний виїзд і силою змушують людей з тимчасово окупованої Луганщини залишатися у зруйнованих містах, повідомили в обладміністрації.

15:25
Норвегія ухвалила рішення передати Україні шість винищувачів F-16. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Йонас Гар Стере.

14:47
З’явились супутникові знімки наслідків ударів українських сил по Волгоградській області РФ і по тимчасово окупованому Криму. Зокрема, у Волгоградській області, як показують супутникові знімки, обидва українські дрони точно вразили два комплекси місткостей із паливом

14:24
СБУ та Нацполіція затримали в Кіровоградській області жінку, яка, за версією слідства, за завданням росіян підпалила автомобіль спецпризначенця Нацгвардії й готувала підпал будівлі ТЦК.

13:36
Португалія зобов'язується надати Україні 220 млн євро допомоги цього року і стільки ж у 2025 році. Про це повідомив прем’єр-міністр Португалії Луїс Монтенегро.

13:28
Населений пункт Яснобродівка у Донецькій області перебуває під контролем Сил оборони. Про це повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

13:05
Сотні українців, які проживають у Польщі, вже висловили бажання вступити до Українського легіону, про який розповідав президент Володимир Зеленський.

11:53
Росія підвищила податки для населення і бізнесу. Це дасть їй плюс $30 млрд, щоб фінансувати війну проти України.

10:26
Новий прем'єр-міністр Британії Кір Стармер підтвердив, що Україна може використовувати ракети Storm Shadow для ураження військових цілей на території Росії.

10:04
10 липня графік відключень електроенергії повинен залишатися незмінним, попри нічну дронову атаку на енергооб'єкти на заході України.

08:59
У ніч проти 10 липня російські окупаційні війська атакували ракетами портову інфраструктуру Одеської області, загинули двоє людей.

08:46
Президент Зеленський подякував західним союзникам за нові системи протиповітряної оборони, але наголосив, що їх все одно недостатньо.

07:25
Для того, щоб наздогнати Росію у її можливостях в небі, Україна потребує 128 західних винищувачів F-16. Про це повідомив президент Зеленський.

06:41
Зеленський закликав США дозволити Україні уражати російську авіацію всередині Росії. Це потрібно для захисту українських міст від ударів КАБів.

06:16
США та європейські союзники передадуть Україні п'ять систем протиповітряної оборони Patriot. Про це заявив Джо Байден на відкритті саміту НАТО.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/