Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

01.07.2024

23:42
Держсекретар США Блінкен відповів про перемогу у війні: успіх для України – це бути сильною, успішною країною, дедалі більше інтегрованою із Заходом, яка може стояти на власних ногах у військовому, економічному та демократичному планах.

20:44
Ситуація з електропостачанням в Україні полегшиться у серпні – після планових ремонтів енергоблоків атомних електростанцій та зміни погодних умов, заявили в Укренерго.

19:56
У тимчасово окупованому Криму 1 липня гриміли вибухи – здійнявся стовп чорного диму, у небі видно сліди роботи протиповітряної оборони. Окупанти традиційно нарахували "збиті" ракети, проте у мережі ширяться відео прильоту - ймовірно, в районі Балаклави.

18:17
WSJ пише, що попереду "смертельне літо" і для України, і для Росії. У ЗСУ відреагували: не беруться прогнозувати, яким буде фронт упродовж літніх місяців, проте кажуть, що, порівнюючи з травнем, бої справді активізувались, а окупанти зазнають багатотисячних втрат.

16:12
Після критики Зеленського в бік урядовців Верещук відзвітувала про поїздку на Донбас. До цього глава держави, не називаючи імен, казав, що деякі профільні урядовці пів року і більше не були у прифронтових регіонах.

15:05
За три дні з Торецької громади в Донецькій області було евакуйовано 711 мешканців, з них 20 дітей. Про це повідомила Національна поліція.

14:19
Наприкінці травня фахівці ГУР здійснили масштабну кібератаку, внаслідок якої без зв?язку залишилися щонайменше 250 000 абонентів на тимчасово окупованих територіях України. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник у Силах безпеки й оборони.

11:53
Україні потрібні будь-які системи протиповітряної оборони для відбиття російських атак. Так речник ПС Ілля Євлаш в ефірі телемарафону прокоментував інформацію видання FT про те, що Ізраїль може передати Києву системи Patriot, які вважаються застарілими.

11:48
Російські окупанти концентруються на відтинку біля Часового Яру – Кліщіївки, Андріївки та Іванівського. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

10:37
The Washington Post: За останній рік на території Бєлгородської області впало 38 російських планерних бомб.

07:48
В ніч проти 1 липня російські окупанти завдали балістичних ударів по Дніпру. Поранено сімох людей, пошкоджено будинки та супермаркет.

06:39
Моряки Військово-Морських сил Збройних Сил України врятували п'ятьох чоловіків, яких винесло у відкрите море в Одесі.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/