Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

08.06.2024

22:45
Чехія не готова відправити своїх військових інструкторів в Україну, але може до кінця року навчити до 4000 українських новобранців на своїй території.

22:25
У Херсонській області окупанти атакували машину швидкої допомоги, скинувши на неї вибухівку з дрона. У водія діагностували вибухову травму та контузію, фельдшерка не постраждала.

21:12
Міністерство оборони України підписало контракт на постачання радіолокаційну систему ControlMaster 200 (CM200) виробництва французької Thales Group.

19:45
Генеральний прокурор Андрій Костін розказав, що, зі слів звільнених українських полонених, до 90% з них піддавалися фізичним і моральним тортурам.

19:37
Президент США заявив, що у разі перемоги Росії в Україні під загрозою опиниться вся територія Європи. Він пообіцяв не допустити цього.

19:17
Росіяни у суботу сильно обстрілювали Нікополь та сусідні міста. Пошкоджено інфраструктурний об'єкт.

18:34
Шольц перед днем голосування на виборах Європарламенту сказав, що Україна не стане на коліна і Путін має нарешті це визнати.

18:07
У Парижі з'явились графіті з "трунами французьких солдатів в Україні". Їх малювали молдовани, але перевіряється російський слід.

17:25
У Росії стався замах на мера Куп'янська Харківської області Геннадія Мацегору, якого підозрюють у державній зраді. Він у критичному стані.

17:06
Росія скинула бомбу на село Хотімля у Харківській області (30 км на південь від Вовчанська), двоє місцевих жителів поранені.

16:55
Командувач Повітряних сил показав бойову роботу підрозділів мобільних вогневих груп на сході.

16:18
Bloomberg пише, що у Путіна закінчується час для прориву в Україні. Навіть в умовах дефіциту зброї та боєприпасів українські війська дозволили росіянам лише незначно просунутися на окремих ділянках фронту, а тепер ситуація з військовими постачаннями покращується.

15:50
Україна отримала першу іноземну ліцензію на виробництво снарядів 155 калібру завдяки угоді з KNDS.

15:32
Росія, ймовірно, готується ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду, щоб посилити тиск на російських воєнних злочинців.

11:51
Новопризначений посол у Британії Валерій Залужний вже закінчує підготовку до початку дипломатичної роботи. Про це розповів очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба.

11:35
В Україні залишаються робочими лише 27% від усіх великих теплових електростанцій – решта зруйновані або пошкоджені внаслідок російських обстрілів. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

07:38
Президент Володимир Зеленський поділився "дуже відвертою оцінкою" ситуації на фронті в Україні під час зустрічі з лідером США Джо Байденом. Про це заявив координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі.

06:37
Європейські супутникові компанії потерпали від спроб Росії втручатися в ефіри – на дитячих телеканалах вмикали пропаганду, яка транслювалася російською.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/