Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

07.06.2024

22:56
Макрон спростував нібито тиск на Україну якомога швидше завершити війну, проте наголосив, що такий тиск здійснюється на РФ.

21:49
Навчання ЗСУ на винищувачах Mirage у Франції стартують "буквально днями", повідомив Макрон. Французький лідер не став озвучувати кількість літаків, які отримає Україна, але зазначив, що зараз пріоритет – формування групи пілотів і механіків.

20:40
90% рятувальників та поліціянтів заброньовано від мобілізації, повідомив глава МВС Клименко. Решта 10% можуть мобілізуватися до ЗСУ, Нацгвардії або ДПСУ.

20:17
Нідерланди виділять 400 млн євро для виробництва шведських бойових машин CV90, які передадуть ЗСУ.  Країна вироблятиме БМП спільно зі Швецією та Данією.

19:27
Кабінет міністрів підтримав постанову про можливість бронювання військовозобов'язаних через сервіс "Дія".

19:13
Міноборони заявило, що військовий облік для українців за кордоном спрощено: уряд ухвалив постанову, що впроваджує низку змін. Зокрема, очікується, що буде менше бюрократії.

18:38
Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню показав президенту Володимиру Зеленському зброю, яку Париж планує передати Україні.

16:27
На Харківському напрямку російські окупаційні війська проводять перегрупування, виставляють загороджувальні загони з-поміж особового складу кадирівського "Ахмату". Про це в коментарі LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

15:34
KNDS офіційно заходить на український ринок озброєнь - сьогодні оголосив про створення філії в Україні.

14:38
Президент США Джо Байден на зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським у Франції оголосив про новий пакет військової допомоги Україні розміром $225 млн.

14:16
Президент Володимир Зеленський вважає, що російські погрози Франції через можливість відправлення військових інструкторів до України є черговим аргументом на користь сміливості партнерів Києва. Про це український лідер заявив, виступаючи перед Національними зборами Франції.

13:02
Служба безпеки України повідомила, що затримала у Києві колишню народну депутатку Ірину Сисоєнко, яка щомісяця разом із спільниками заробляла на ухилянтах до $100 000.

12:25
Очільник Пентагону Ллойд Остін вважає, що надання дозволу українським військовим завдавати ударів американським озброєнням по цілях на території Росії принесе Україні багато користі у майбутньому.

11:31
У ніч проти 7 червня окупанти атакували українські регіони ударними безпілотниками типу Shahed і крилатими ракетами повітряного базування. Сили протиповітряної оборони збили 53 повітряні цілі. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

11:29
Спецслужби Росії готують чергову інформаційно-психологічну операцію, спрямовану на дискредитацію військового керівництва України, зокрема проти воєнної розвідки. На її реалізацію виділили $15 млн. Про це повідомило ГУР.

07:02
У ніч проти 7 червня окупанти атакували Київську область. Унаслідок удару спалахнула пожежа на промисловому підприємстві. Про це повідомив очільник Київської ОДА Руслан Кравченко.

06:35
США нададуть ЗСУ пакет допомоги на $225 млн, до якого увійдуть артилерійські снаряди, мінометні системи й інше озброєння. Про це повідомило видання Associated Press із посиланням на неназваних американських посадовців.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/