Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

06.06.2024

21:58
Франція передасть Україні кілька винищувачів Mirage 2000-5 та візьме на себе навчання українських пілотів. Про це президент країни Еммануель Макрон заявив у Нормандії.

21:29
У мережі 6 червня поширили інформацію, що Україна нібито експортує електроенергію в Румунію – через це "виникає дефіцит". Пресслужба Укренерго спростувала повідомлення.

21:08
У Києві та 12 областях ввечері 6 червня ввели аварійні відключення світла.

20:57
Реакція світу на техногенні катастрофи, які чинить Росія на українській території, зокрема, на підрив Каховської гідроелектростанції торік – недостатня. Гендиректор Укргідроенерго зазначив, що наслідки ударів Росії по критичній інфраструктурі Україна бачить вже сьогодні.

20:12
До Міжнародного кримінального суду у Гаазі звернулися щодо Медведєва, Соловйова, Симоньян та заступника голови адміністрації Путіна.

19:56
На тлі мобілізації до армії українська економіка зіткнулася з нестачею робочої сили, тому Міністерство економіки пропонує перекваліфіковувати жінок на ті професії, представники яких пішли воювати.

19:51
Громадський діяч і волонтер Сергій Притула вважає, що союзники не надають Україні всю необхідну військову допомогу через переконання: не можна, щоб вона потрапила до рук ворога. Однак, на його думку, технології партнерів застарівають з кожним днем – було б краще випробувати їх на українській території.

19:19
У п'ятницю, 7 червня, на всій території України впродовж дня діятимуть ліміти на споживання електроенергії.

18:56
В Україні оголосили підозру російському генералу, який наказав підірвати Каховську ГЕС.

18:13
Організація Об'єднаних Націй опублікувала у соцмережах допис, в якому привітала з "Днем російської мови" – у роковини підриву окупантами Каховської ГЕС.

17:58
Україна готується до "досить складної ситуації" в енергосистемі взимку 2024 року, метою російських атак є повний блекаут, повідомили у Міненерго.

17:50
Уряд Німеччини розробив новий план у разі війни на тлі загрози з боку Росії.

17:15
Потреба Сил оборони у мобілізації становить 100-110 тисяч осіб, заявив нардеп Горбенко.

17:15
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський проінформував про зміни в українській армії та планування "на десятиріччя вперед" - до 2035 року.

16:30
СБУ повідомила про підозру раднику диктатора Путіна Мединському за пропаганду.

16:25
Росія не нападатиме на держави НАТО у найближчому майбутньому. Наразі Москва повністю зайнята веденням війни проти України. Генсек НАТО Столтенберг зазначив, що росіяни перекинули багато сил із прикордоння з країнами Північної Європи до України.

15:58
Правоохоронці затримали чоловіка, якого підозрюють у допомозі російським військам у спробі наступу на північ Харківської області. Правоохоронці стверджують, що підозрюваний житель Вовчанська стежив за гелікоптерами, які прикривали піхоту Сил оборони, а також за розташуванням артилерії.

15:45
США не дозволяли Україні бити наданою ними зброєю глибше, ніж на 322 кілометри, по Москві або Кремлю, заявив президент Байден.

15:17
Угорщина візьме участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії 15-16 червня. Однак угорський глава МЗС Петер Сійярто заявив, що Будапешту прикро через те, що на зустрічі не буде Росії.

14:18
Російський диктатор Путін назвав нібито кількість полонених в України та Росії. ГУР спростувало: ця чисельність не відповідає дійсності.

14:14
Оборонна компанія KNDS, яка виробляє танки Leopard, певний час не зможе постачати зброю Україні. Здатність швидкого виробництва техніки наразі вичерпана.

14:06
Фінляндія продовжить надавати допомогу Києву, але не відправлятиме свої війська до України. Про це повідомив президент країни Александр Стубб.

13:35
У Вовчанську морпіхи 36 бригади ЗСУ контратакою розбили й взяли в полон російських штурмовиків.

13:08
Близько 15% військовозобов?язаних вже встигли оновити дані через застосунок "Резерв+". Зокрема 18 000 призовників оновили свої дані за кордоном.

12:31
Прем’єр-міністр Франції Ґабріель Атталь, коментуючи можливість відправлення військових інструкторів до України, заявив, що це питання, яке "не є табу".

10:23
Гіпермаркет "Епіцентр" згорів у Херсоні внаслідок російського обстрілу 6 червня.

08:54
Вранці 6 червня в місті Нікополь окупанти влучили безпілотником у рейсовий автобус. Внаслідок атаки постраждали пасажири транспортного засобу. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

08:36
У ніч проти 6 червня в Ростовській області Росії на Новошахтинському заводі нафтопродуктів спалахнула пожежа після удару безпілотників. Про це повідомив губернатор Ростовської області Василь Голубєв.

00:02
Речник російського посольства у Франції назвав французьких інструкторів, яких можуть відправити в Україну, "законними цілями" для солдатів РФ. У МЗС Франції обіцяють відповісти.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/