Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

04.06.2024

23:40
У Херсоні жінка вкусила поліціянта, "рятуючи" 23-річного сина від перевірки документів під час заходів ТЦК

20:26
Генпрокурор Костын повідомив, що за час повномасштабної війни окупанти стратили щонайменше 61 українського військовополоненого, про підозри повідомлено чотирьом росіянам, винесено один вирок суду.

20:20
Військові проведуть навчання з оборони Києва та області з 5 по 13 червня. Під час навчань відбуватиметься переміщення особового складу підрозділів та рух важкої техніки.

19:35
Зеленський повернувся до Києва після низки закордонних візитів та одразу провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, "щоб отримати всі оновлення щодо змін на полі бою". Серед обговорюваних тем - фортифікації на півночі та підготовка бійців і резервістів.

15:54
Президент Болгарії Румен Радев заявив, що надання Україні дозволу завдавати ударів західною зброєю по цілях на території Росії загрожує ескалацією і "ядерним Армагеддоном". Слова політика наводить болгарська служба Радіо Свобода.

15:15
Під час розслідування прориву росіян на Харківщині ДБР допитало 104 свідки, серед них є представники командування та бійці, що були на передовій.

14:12
З тимчасової спецкомісії Ради з питань фортифікацій і дронів виключили нардепа із забороненої ОПЗЖ.

14:12
Верховна Рада на засіданні 4 червня ухвалила рішення викликати до парламенту міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка. Одне з питань - бронювання працівників ДСНС.

13:45
Дружина екснардепа-утікача Маркова отримала підозру – у неї заарештували майна в Одесі на 250 млн.

13:11
Кабмін продовжив всі чинні бронювання від мобілізації на два місяці - до початку серпня.

11:56
Держбюро розслідувань стверджує: колишній голова СБУ Баканов не причетний й не знав про діяльність підозрюваного у державній зраді ексочільника Харківського облуправління спецслужби Дудіна.

11:14
Служба безпеки України затримала чоловіка, який, за даними слідства, готував підриви авто працівників Територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки в Запоріжжі. Про це повідомила пресслужба СБУ.

10:26
Станом на ранок 4 червня понад 1,37 млн українців оновили свої військово-облікові дані за допомогою мобільного застосунку "Резерв+". Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

08:21
Канцлер Німеччини Олаф Шольц не вважає, що надання Україні можливості завдавати ударів по військових цілях на території Росії зброєю, яку постачає країна, призведе до ескалації. Таку думку німецький канцлер висловив в ефірі радіостанції Antenne Bayern.

07:55
Зранку 4 червня окупанти атакували Дніпро ракетами, внаслідок роботи протиповітряної оборони та падіння уламків було пошкоджено цивільну інфраструктуру, є поранені.

07:06
Білий дім не виключає, що в майбутньому може розширити дозвіл на використання зброї для України, але це залежатиме від ситуації на полі бою.

06:42
3 червня у мережі поширили відео, на якому військові на службовій машині намагалися збити велосипедиста. У ТЦК заявили, що їхні працівники "не впоралися з емоціями".

06:04
Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні підтвердив, що Рим передасть Україні систему протиповітряної оборони SAMP-T у новому пакеті військової допомоги.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/