Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

03.06.2024

23:35
Відсутність президента США Джо Байдена на Глобальному саміті миру жодним чином не применшує рівня підтримки України з боку Сполучених Штатів. Про це на брифінгу повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

22:32
3 червня верхня палата парламенту Швейцарії відхилила ініціативу, яка передбачала виділення на допомогу Україні 5 млрд швейцарських франків, що еквівалентно $5,6 млрд. Про це повідомило видання Reuters.

20:50
Начштабу оборони Британії "дуже впевнений" у перемозі України, вважає, що Росія не шукає прямого зіткнення з НАТО та ядерної війни.

20:24
Італія, ймовірно, надасть Україні другу систему протиповітряної оборони SAMP-T. Про це повідомило видання Reuters з посиланням на неназваного співрозмовника, близького до обговорення цього питання.

19:48
Українські захисники взяли у полон близько 60 російських окупантів під Вовчанськом.

19:24
За добу на Харківському напрямку Сили оборони уразили три склади з боєприпасами, один склад ПММ та 12 бліндажів російських окупантів.

18:52
Білий дім повідомив, що віцепрезидентка США Камала Гарріс візьме участь у Глобальному саміті миру щодо врегулювання війни в Україні.

18:45
4 червня по всій Україні діятимуть ліміти на електрику – можуть бути відключення.

18:37
Чеські поліціянти затримали в аеропорту Праги чотирьох росіян, яких підозрюють у нападі на волонтерів з України. Проти затриманих порушено кримінальну справу.

18:14
Влада Києва не погоджувала проведення у метро Маршу організації КиївПрайд на підтримку ЛГБТК+-спільноти.

17:48
Офіс генерального прокурора ідентифікував та заочно оголосив про підозру бійцю Росгвардії, який жорстоко поводився з цивільним населенням Херсонської області. Про це повідомила пресслужба ОГП.

17:37
Від Індії на Саміт миру не поїдуть високопосадовці – джерела Hindustan Times.

16:42
Російська стратегія щодо захоплення міст може розвиватися з продовженням війни, розповів секретар РНБО.

16:37
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що показником важливості Саміту миру є системна робота Росії з підриву його проведення, та назвав три шляхи, якими Москва намагається зірвати захід.

16:04
У разі найгіршого сценарію Росія може повторити з Харковом стратегію, застосовану під час знищення сирійського міста Алеппо, заявив секретар РНБО.

15:58
Кабмін готує перелік спеціальностей і посад, які не підлягають мобілізації: "Щоб не особи бронювалися, а лише фахівці, які необхідні".

15:15
Росіяни здійснили два удари по Михайлівці під Покровськом – через це дві людини загинули, одну людину поранено.

14:48
Сили спецоперацій уразили новітню та потужну російську рухому радіолокаційну станцію "Каста-2Е2".

14:47
Україна цілком готова до отримання 60 сучасних західних багатоцільових винищувачів F-16, проте що стосується обслуговування вже 120, то можуть виникнути проблеми з ресурсами та фахівцями, заявив LIGA.net авіаексперт Костянтин Криволап.

13:43
Майже 100% дронів для Сил оборони виготовляють в Україні, найбільша частка припадає на приватний бізнес.

13:00
Росія за три місяці знищила 9,2 ГВт енергонерації в Україні.

11:30
У мережі розганяють, що Україна нібито мінує Тису через випадки загибелі чоловіків, які намагаються перетнути кордон. Прикордонники спростували – кажуть, це ворожа ІПСО.

11:19
Китай намагався придбати обладнання для російської армії, за допомогою якого можна глушити безпілотники. У китайській торговій організації заявили, що насправді російські покупці нібито хотіли придбати "дитячі іграшки", а не якісь інші товари.

11:18
З червня українці, які мають статус тимчасового захисту у Чехії та хочуть повернутися в Україну, можуть скористатися допомогою від держави.

11:00
Суд у Полтаві наклав арешт на документи районних ВЛК Полтавської області через найвищий в Україні показник осіб, визнаних непридатними до служби після проходження комісій.

09:59
Для розповсюдження російської пропаганди Кремль використовує державний фонд правового захисту "Правфонд", який діє в 48 країнах Європи та світу.

08:19
Будапешт ще не ухвалив рішення щодо своєї участі у Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії, оскільки там не буде Росії.

07:51
У ніч проти 3 червня російські окупаційні війська обстріляли базу відпочинку у Харківській області, є жертви.

07:08
Президент Володимир Зеленський 3 червня прибув з робочим візитом до Філіппін і вперше в історії двосторонніх відносин зустрівся з главою держави Фердинандом Маркосом-молодшим.

00:01

У межах наданого Берліном дозволу на удари по РФ Україна теоретично може збивати авіацію окупантів у повітряному просторі Росії німецькими системами Patriot. Про це заявив голова спеціального штабу допомоги Україні в Міноборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фрой
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/