Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

29.06.2024

23:34
Для переваги над Росією Заходу необхідно навчитися вигравати в грі на ескалацію, вважає міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Зокрема, він пропонує конфіскувати 300 млрд євро російських активів.

23:29
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів зустріч з помічником державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймсом О'Браєном, на якій вони скоординували подальші кроки у постачанні Україні систем ППО Patriot.

19:10
Ввечері 29 червня росіяни завдали удару по місту Вільнянськ Запорізького району. Є загиблі та поранені серед цивільного населення. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

18:02
Від початку повномасштабного вторгнення Україна звільнила з російського полону 3310 людей. Про це у вечірньому відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

17:30
Заяви Міністерства оборони Білорусі про наростання "напруженості" на кордоні з Україною можуть бути провокацією з боку Росії для того, щоб відтягнути українські сили з лінії фронту. Про це йдеться у повідомленні ЦПД.

15:31
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що перемогою України буде створення реальності, в якій новий напад Росії буде неможливим.

13:19
Державне бюро розслідувань перевірить дії генерал-лейтенанта Юрія Содоля в межах справи щодо прориву російськими військовими кордону в Харківській області після заяви начальника штабу бригади "Азов" Богдана Кротевича.

10:49
Активісти кіберспільноти BO Team спільно із фахівцями Головного управління Міністерства оборони продовжують атакувати об’єкти на території Росії. За минулий тиждень вони, серед іншого, знищили усі дані на восьми серверах  розробника та постачальника обладнання для навігації.

09:31
Країни НАТО досліджують досвід України у знищенні значної частини Чорноморського флоту Росії за допомогою морських дронів та інших технологій – це стає важливим елементом у розвитку сучасної тактики бойових дій на морі. Про це розповів заступник командувача Об’єднаного командування сил НАТО у Норфолку контрадмірал Тімоті Генрі.

08:31
Внаслідок ракетної атаки по Дніпру 28 червня відомо про п’ятьох людей, яких поліція вважає зниклими безвісти.

08:00
Очікується, що адміністрація президента США Джо Байдена оголосить про пакет допомоги для України та надасть зброю та боєприпаси на суму $150 млн 1 липня. У пакет увійдуть ракети-перехоплювачі ППО HAWK та артилерійські боєприпаси калібру 155 міліметрів.

06:45

Голова дослідницької організації, яка відстежує зброю, використану в атаках проти України з 2018 року, заявив у Раді Безпеки ООН про наявність "беззаперечних" доказів того, що виявлені в Україні залишки балістичних ракет були поставлені з Північної Кореї.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/