Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

27.06.2024

23:33
Кандидат у прем'єри Франції від ультраправої партії Жордан Барделла заявив, що не дасть російському імперіалізму поглинути Україну, але війська не надішле.

22:27
США, Ізраїль і Україна ведуть переговори про постачання Києву до восьми батарей протиповітряної оборони Patriot, заявляє видання Financial Times.

20:01
Російські загарбники вперше вдарили по Харкову авіабомбою ФАБ-500 з універсальним модулем планерування та корекції.

19:21
Депутат Європарламенту від партії Зелених Даніель Фройнд надіслав лист із 20 000 підписів голові Євроради Шарлю Мішелю з вимогою призупинити майбутнє головування Угорщини в раді Євросоюзу.

19:12
Генсек НАТО анонсував нову місію для допомоги Україні у німецькому місті Вісбаден.

18:19
На майбутньому саміті у Вашингтоні представники країн-членів НАТО зустрінуться з Азійсько-Тихоокеанськими партнерами через те, що Іран, Північна Корея та Китай допомагають Росії вести війну проти України, заявив генсек Альянсу.

17:57
Сили оборони витіснили російських окупантів з мікрорайону Канал у Часовому Яру Донецької області. Це LIGA.net підтвердив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

17:31
Впродовж місяців необхідно підготувати деталізований план, щоб покласти його на стіл перемовин на наступному Глобальному саміті миру - Україна не хоче, щоб війна тривала роками, заявив президент Зеленський.

16:25
Вдень 27 червня російські окупанти завдали удару по Харкову, влучивши у район житлової забудови. Внаслідок атаки постраждав і гуртожиток.

16:00
Україна та Євросоюз 27 червня підписали безпекову угоду на полях Саміту лідерів країн блоку.

14:39
Щоб уникнути мобілізації під час спроби забронюватися, слід оформити "бронь" в електронному вигляді. Про це заявив нардеп Веніславський.

12:18
На Миколаївщині уламки російської ракети впали на трасу, через що сталася ДТП. Глава ОВА Віталій Кім повідомив, що також поранення отримав водій вантажівки, пошкоджено транспортний засіб.

10:14
Використання дронів Magura в Азовському морі залежатиме від ситуації та умов, в яких доведеться працювати, адже робота таких морських безпілотників має цілий комплекс заходів, заявив представник ГУР.

08:12
У ніч проти 27 червня Росія завдала ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши аеробалістичні, керовані та крилаті ракети, а також дрони типу "шахед".

07:10
У ніч проти 27 червня у низці областей України було оголошено повітряну тривогу – Росія атакувала безпілотниками, а потім пустила крилаті ракети. У низці областей чули вибухи.

07:10
Білий дім підтвердив – рішення про початок переговорів із Росією щодо припинення бойових дій ухвалюватиме Україна. Таку позицію висловив координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі у відповідь на повідомлення про існування "плану" 45-го американського президента Дональда Трампа.

00:13
У Києві 26 червня помер посадовець американського посольства – його смерть була природною, повідомили у Держдепі США.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/