Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

26.06.2024

22:36
Пожежники потрапили під повторний російський обстріл у Херсоні – двоє постраждалих.

20:26
Розрив між Україною та РФ у пострілах на лінії фронту скоротився — зараз становить 1:3 на користь загарбників, повідомили співрозмовники LIGA.net у Генштабі ЗСУ.

20:14
Шольц про "план припинення війни" Путіна: "Той, хто вірить, що Україна таке переживе і що з цього вийде міцний мир у Європі, очевидно, ну дуже багато дивиться Russia Today".

19:35
26 червня у тимчасово окупованому Криму низка найбільших інтернет-провайдерів зазнали масованої кібератаки, за спецоперацією стоять фахівці ГУР. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник у Силах безпеки й оборони.

17:50
Бойова машина піхоти Bradley збила російський дрон з гармати Bushmaster. Військові стверджують: це унікальний випадок.

17:25
Вдень 26 червня у Харкові лунають вибухи. Також окупанти завдали авіаудару по Дергачах. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

17:21
Застосунок "Резерв+" сам розлогінює користувача, якщо той не заходить до нього впродовж тижня. Це одна з вимог безпеки, пояснило LIGA.net Міноборони.

17:21
У Міноборони цифровізували паперові бронювання й тепер актуальний статус у застосунку "Резерв+" відображається у 340 000 громадян.

16:49
Секретар Радбезу Вірменії заявив: Росія захопила Карабах, і без її дозволу війни з Азербайджаном не було б.

14:30
В Одесі затримано двох чоловіків, які, за версією слідства, на замовлення російської спецслужби підпалили автомобіль військовослужбовця на території міста і готували нові підпали. Про це повідомила пресслужба СБУ.

14:26
ЗСУ спростували окупацію Парасковіївки, яку Міноборони РФ "взяло" ще три тижні тому. Десантники 79-ки досі виконують бойові завдання на території населеного пункту, а в Міноборони РФ вчергове набрехали, кажуть у бригаді.

14:20
Президент Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину провів нараду щодо безпеки та ситуації у регіоні та доручив направити більше дронів на Покровський напрямок фронту.

13:53
У Криму пожежа на мисі Чауда, на півдні Феодосійської затоки, звідки російські окупанти запускають дрони-камікадзе по Україні. Супутники підтверджують, що 25 червня виникла пожежа в районі мису Чауда, де розташований військовий полігон армії РФ.

13:38
У ГУР кажуть, що росіяни стали частіше звертатися до державного проєкту "Хочу жити" на тлі свого активного наступу на Харківщині, де командування відправляє їх на "м'ясні штурми".

13:36
До кінця 2024 року Збройні Сили України отримають близько 500 000 артилерійських снарядів в межах чеської ініціативи. Про це повідомило видання Euractiv з посиланням на неназваних чеських посадовців.

12:45
Головна мета закону про мобілізацію, яка полягає в аудиті всіх військовозобов’язаних українців, досягнута, вважає народний депутат Федір Веніславський.

12:00
Посли Північноатлантичного альянсу 26 червня обрали нідерландського прем'єра Марка Рютте новим генсеком НАТО. Він заступить на посаду 1 жовтня.

11:58
Зеленський відповів на петицію із закликом додати далекобійників до категорії осіб, що претендують на отримання броні від мобілізації. Глава держави направив це звернення до Шмигаля.

11:29
Операція, в ході якої Україна провела черговий обмін військовополоненими із Росією та повернула додому 90 захисників, досі триває, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов.

11:22
На обмін полоненими 25 червня вперше приїхали представники уповноваженого з прав людини РФ. Представник ГУР Андрій Юсов та речниця омбудсмена Тетяна Шелест розповіли LIGA.net навіщо.

10:56
Президент Володимир Зеленський приїхав у Донецьку область разом із Головнокомандувачем Збройних Сил України Олександром Сирським та новим командувачем Об’єднаних сил генералом Андрієм Гнатовим.

10:32
Угорщина готова просувати китайсько-бразильський "мирний план" щодо України, заявив Сійярто.

09:56
У США підтримують міжнародні розслідування злочинів Росії в Україні, зокрема й видачу Міжнародним кримінальним судом ордерів на арешт колишнього міністра оборони РФ Сергія Шойгу й очільника російського Генерального штабу Валерія Герасимова.

09:50
З початку повномасштабного вторгнення до 26 червня українські військові ліквідували 538 060 російських окупантів.

08:49
Президент Зеленський підписав указ №382/2024, яким затвердив рішення РНБО про створення Сил безпілотних систем у складі ЗСУ.

07:37
Новим генсеком Ради Європи став швейцарський політик, колишній голова Федеральної ради Швейцарії Ален Берсе. Він одразу виступив за підтримку України.

06:43
США вважають, що у разі відправлення військових КНДР на війну проти України, вони стануть "гарматним м'ясом".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/