Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

24.06.2024

23:51
До кінця 2024 року Данія припинить навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Про це на брифінгу повідомив міністр оборони країни Троельс Лунд Поульсен.

23:16
Лідер Китаю Сі Цзіньпін на зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою заявив, що Пекін шукатиме шляхи врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб. Його слова наводить пресслужба МЗС Китаю.

22:54
Внаслідок атаки Сил оборони на військовий об’єкт ворога у місті Єйськ Краснодарського краю РФ у ніч проти 21 червня було знищено понад 100 безпілотників різних типів. Про це повідомила пресслужба Військово-морських сил ЗСУ.

22:03
США 25 червня можуть оголосити про передання Україні озброєння у межах нового пакету військової допомоги на $150 млн.

21:11
Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова.

18:06
Президент Володимир Зеленський заявив, що для безпілотників Служби безпеки України відстань у 1500 км вже не є проблемою для ураження цілей на території Росії.

16:40
"Всі ракети РФ летять куди треба". Викрито співробітниць міграційної служби Одещини.
Дві співробітниці міграційної служби Одеської області відкрито виправдовували збройну агресію РФ і звинувачували у війні українську владу, пише ДБР.

16:07
Федеральний уряд Німеччини відмовився від ідеї видворяти з ФРН українських біженців, котрі не бажають працювати.

15:45
Начштабу "Азову" написав листа до ДБР з закликом відкрити провадження щодо одного з військових генералів. У відомстві підтвердили отримання заяви, але не уточнюють ім'я фігуранта. За даними УП, йдеться про Содоля.

14:42
Росія влаштувала один із найбільших ударів по цивільних у Донецькій області. 24 червня росіяни вгатили по Покровську, Торецьку, Кураховому, Дружківці. Є загиблі і постраждалі, найбільше - у Покровську, туди прилетіли дві ракети "Іскандер-М".

14:28
Зниження віку мобілізації не розглядається комітетом Ради, але думки озвучувалися, повідомили LIGA.net нардепи.

13:40
Шольц вважає, що його партія втрачає популярність через допомогу Україні, але альтернативи не бачить.

13:37
Перемога ультраправих на парламентських виборах у Франції та формування ними уряду – не основний сценарій. Але за такого варіанту навколо допомоги Україні може виникнути ситуація, як раніше у США, вважає французький аналітик Майлард.

13:19
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що переговори щодо вступу України в Європейський Союз стартують 25 червня.

12:28
У Волинській області місцеві університети мають домовленість з обласним ТЦК - виші надаватимуть списки відрахованих осіб, які не виконали умови для зарахування.

12:20
Внаслідок ранкового російського ракетного удару по Одесі пошкоджено складські приміщення торговельної мережі, а також житлові будинки та автомобілі поруч: троє осіб постраждали.

12:00
Якщо у Франції буде обрано опозиційний парламент, то постійні розбіжності президента Макрона та майбутнього прем'єр-міністра зменшать змогу Франції допомагати Україні, заявила LIGA.net дослідниця Французького інституту міжнародних і стратегічних справ Луїза Сувербі.

11:02
ЄС пропонував Угорщині угоду, за якою країна може відмовитися від допомоги Україні, проте не блокуватиме рішення інших союзників, але Будапешт відмовився.

10:38
Країни Європейського Союзу офіційно запровадили 14-й пакет санкцій проти Росії. Основний елемент - санкції проти реекспорту російського LNG.

10:29
Служба безпеки України затримала чоловіка, якого підозрюють у шпигунстві для Росії на українсько-білоруському кордоні: за даними слідства, це керівник відділення місцевого прикордонного загону.

10:12
Євросоюз знайшов обхідний шлях, як без Угорщини купити зброю Україні за гроші РФ.

09:29
Уряд розширив бронь від мобілізації – для тих, хто займається розмінуванням.

08:59
Начальник ГУР Буданов визнав, що атаки по російських нафтопереробних заводах можуть не переломити перебіг війни, але можуть врешті-решт вплинути на військову складову загарбників.

07:38
110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка спростувала інформацію про нібито повну окупацію російською армією населеного пункту Новоолександрівка на Покровському напрямку.

07:38
США, Південна Корея та Японія засудили поглиблення військового співробітництва між КНДР та Росією, зокрема постачання зброї з Північної Кореї до РФ.

06:28
Сили оборони отримають першу партію боєприпасів у рамках чеської ініціативи до кінця червня – про це заявила міністерка оборони Чехії Яна Чернохова.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/