Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

02.06.2024

23:20
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив про черговий випадок знущання росіян над українськими військовополоненими. На відео, що шириться в соцмережах, росіяни б'ють українських військовополонених і імітують розстріл. Попередньо, це було на Харківщині.

20:09
На тлі розмов про відправлення французьких інструкторів до України у Парижі влаштували акцію із трунами - до Ейфелевої вежі притягнули труни із написом "Французькі солдати в Україні". Правоохоронці не виключають іноземного втручання.

18:40
Після набуття чинності закону про мобілізацію станом на 2 червня військово-облікові дані оновили близько 1,5 млн людей.
Триває оновлення даних і за кордоном. З 18 травня через Резерв+ дані оновили понад 14 000 українців у 124 країнах. Серед країн-лідерів – Польща, Німеччина, Канада, Чехія, США, Велика Британія, Іспанія, Литва, Нідерланди та Словаччина.

17:19
У ЗСУ попередили українців про нову хвилю фейкових відео, відзнятих ворогом для дискредитації військових ТЦК.
Елементи типові: люди в українському однострої разом із людьми в формі Національної поліції вступають у конфлікти з "місцевими жителями". Імітуються побиття, в кадрах присутні мікроавтобуси та автомобілі з чорними номерами, а також авто з українськими номерами різних регіонів реєстрації. Використовуються нейтральні локації, які важко визначити.

16:35
Російські пропагандисти розповсюджують дезінформацію щодо знищення українських кораблів та катерів. ВМС спростували ці повідомлення – це черговий фейк РФ.

15:37
Стовпи диму, підірваний міст і обгорілі будинки: бригада "Лють" показала, як зараз виглядає Вовчанськ.

12:10
Сили оборони контролюють більшу частину Вовчанська на Харківському напрямку, у місті та околицях точаться жорстокі бої. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

11:18
Україна запросила Ізраїль та Палестину взяти участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії, попри те, що "комусь це може не подобатись". Про це повідомив президент Зеленський.

08:57
ДТЕК за вказівкою Укренерго запроваджує екстрені відключення електроенергії у Києві, а також Київській, Дніпропетровській, Одеській та Донецькій областях.

08:53
У Чехії 1 червня група росіян напала на членів української волонтерської організації Prague Maidan.

08:20
Росія намагається зірвати Глобальний саміт миру у Швейцарії й в цьому їй допомагають деякі країни світу, заявив президент Володимир Зеленський на пленарній сесії у Сингапурі.

07:44
У німецькому місті Ален ввечері 1 червня напали на депутата Бундестагу Родеріха Кізеветтера, який підтримує збільшення військової допомоги Україні.

07:11
Маючи технологічнішу зброю у достатній кількості та навчене військо, можна завдавати поразки противнику, який переважає за кількістю солдатів та техніки. Про це повідомили у Міноборони.

06:42
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив про намір створити "трансатлантичну коаліцію миру" у Європарламенті після того, як там відбудуться вибори.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/