Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

18.06.2024

23:46
У ЗСУ запевнили, що українська влада і керівництво армії обізнані щодо ситуації в районі селища Борова Харківської області – вживають відповідних заходів.

22:02
Зеленський заявив, що знищення російської зброї поблизу кордону на Харківщині справді спрацьовує - і саме так, як треба.

21:39
Цілком можливо, що зменшення мобілізаційного віку з 27 до 25 років – це не остання зміна у цьому питанні. Таку думку висловив нардеп Лозинський. Він вважає, що Україні потрібне рішення про зменшення віку для участі в бойових діях.

21:30
Україна отримає нові артилерійські установки RCH 155 від оборонного підприємства KNDS. У компанії повідомили, що українська армія підписала з їхнім підприємством контракт щодо постачання 54 таких САУ.

20:47
Росія активізувалась на ще одному напрямку фронту і почала одразу п’ять штурмових дій, повідомив Генштаб. Окупанти ведуть штурми у районах населених пунктів Нью-Йорк, Північне і Південне.

20:33
У парламентському комітеті Швейцарії підтримали непрямі постачання зброї до України. Комітет із питань політики безпеки держави винесе законопроєкт щодо цього на розгляд Національної ради країни.

18:46
Росія вербує українських дітей для того, щоб ті підпалювали транспорт військовослужбовців ЗСУ – за це пропонують кілька тисяч доларів. Про це повідомив омбудсман Лубінець.

17:20
Італія може передати Україні ракети Storm Shadow. Неназвані співрозмовники видання Fatto Quotidiano заявили, що глава Міноборони Італії має представити новий пакет військової допомоги для України, куди увійдуть ці ракети, до кінця червня.

17:01
3 ОШБр повідомила, що Росія посилює атаки, щоб вийти на кордони Луганщини. Окупанти наступають на підрозділи бригади танковими полками, застосовуючи авіацію і загони так званих ПВК.

16:35
Глава Енергоатому не вірить, що Росія так просто виконає вимогу Саміту миру щодо повернення ЗАЕС. Він вважає, що РФ триматиме станцію до кінця, щоб використати як козир для кращих умов закінчення війни.

16:13
На Донецькому напрямку російські окупанти обезголовили українського військового, прокуратура розпочала розслідування. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

15:25
Глава МЗС Кулеба вважає, що "дотискати" українців повертатися з-за кордону неправильно. Натомість потрібно знайти правильні інструменти взаємодії з українськими біженцями.

15:12
Рада дозволила громадам легально фінансувати Сили оборони. Ця норма діє на всі закупівлі для сектору безпеки й оборони, які органи місцевого самоврядування здійснили, починаючи з 24 лютого 2022 року.

14:15
Штрихкод, який вклеюється у військово-облікові документи, можливо зчитати винятково у ТЦК, QR-код у застосунку "Резерв+" можна зчитати будь-яким пристроєм, який може сканувати такі коди, пояснив LIGA.net нардеп Веніславський.

13:32
У Москві другий Західний окружний військовий суд заочно засудив депутата Верховної Ради Олексія Гончаренка до 10 років позбавлення волі. Гончаренко заявив, що став першим депутатом, якого засудили в Росії.

13:16
Доступ до електронного військово-облікового документа та QR-коду у "Резерв+" отримають усі користувачі впродовж наступних днів, оновлення запускається у кілька хвиль.

12:31
На Дніпропетровщині затримали жінку, яку підозрюють в інформуванні російської спецслужби та переданні даних щодо локацій Збройних Сил України у прифронтових районах на півдні України.

12:20
Столтенберг заявив, що від саміту у Вашингтоні не варто очікувати конкретних дат щодо членства України в Альянсі, але буде "чітке повідомлення про перспективи членства".

12:12
В ніч проти 18 червня безпілотники СБУ атакували нафтобази у російській Ростовській області. Про це LIGA.net повідомив співрозмовник у правоохоронних органах.

11:33
18 червня голова Сейму Литви Вікторія Чмілітє-Нільсен приїхала в Україну з офіційним візитом.

11:23
Генсек НАТО заявив, що Китай має зіткнутися з наслідками підтримки війни Росії проти України, якщо не змінить свою політику.

11:19
Автори економічного бронювання запропонували Верховній Раді дві альтернативні моделі.

10:26
Так звана мирна" ініціатива диктатора Путіна суперечить статуту ООН, базовій моралі та здоровому глузду, заявили у Держдепі США.

09:16
У застосунку "Резерв+" з'явилася функція виправлення даних онлайн для військових та військовозобов'язаних.

08:34
В Азові РФ палає резервуар з нафтопродуктами, окупанти заявили про дронову атаку.

07:16
17 червня підпис під спільним комюніке Глобального саміту миру зник ще в однієї країни – Руанди, натомість до документа долучився Вселенський Патріархат.

06:34
Силам оборони вдається поступово витісняти росіян з Харківщини, повідомив президент Зеленський.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/