Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

17.06.2024

23:45
Канада поки не планує направляти до України своїх військових інструкторів. Про це на брифінгу повідомив міністр оборони країни Білл Блер.

20:26
Німецька збройова компанія Rheinmetall поставить Україні новий танк "Франкенштейн", який зможе збивати російські ракети та безпілотники. Про це повідомив керівник відділу наземних систем Rheinmetall Бйорн Бернхард.

19:16
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна очолює технологічний прогрес у галузі виробництва безпілотників. За його словами, зростає кількість не лише вироблених, а й успішно застосованих дронів.

18:30
Станом на 17 червня близько 2 млн українців оновили свої військово-облікові дані. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

18:16
Соцопитування КМІС свідчить, що серед українців немає вираженого ставлення до нового закону про мобілізацію. Підтримують закон близько 34% громадян (на заході країни - трохи менше, 31%).

17:08
Український воїн самотужки взяв чотирьох полонених в районі Мар'їнки. Це воїн 33-ї ОМБр - в бригаді розповіли LIGA.net деталі історії.

16:48
У 2023 році витрати на ядерну зброю у світі зросли до рекордних $91,4 млрд. За даними ICAN, країни, що витратили найбільше коштів на атомний арсенал, – США, Китай та Росія.

16:25
Протягом травня-червня Сили оборони уразили в тимчасово окупованому Криму 15 систем протиповітряної оборони росіян. Про це повідомив СтратКом ЗСУ.

16:06
17 червня Росія завдала ракетного удару по Полтавському району, внаслідок чого пошкоджено електролінії. Десятки тисяч людей залишились без світла.

15:47
На Краматорському напрямку Сили оборони захопили російський "танк-черепаху" Т-62, а також взяли у полон трьох членів його екіпажу. Це перший відомий випадок, коли українським військовим вдалося "затрофеїти" подібну техніку ворога.

14:53
У Бундестазі розгорілися дебати через виплати переселенцям з України. У Вільний демократичній партії вважають, що соцвиплати Берліна дозволяють багатьом працездатним українцям в державі не влаштуватися на роботу.

14:39
ОККО у червні внаслідок російських атак втратило дві нафтобази, попередня сума збитків оцінюється у $8,5 млн.

14:05
В Одесі було презентовано новітній український морський дрон Stalker 5.0.

13:19
У Латвії готують другу партію безпілотників для Збройних Сил України, які були закуплені у межах коаліції дронів, яку країна очолює спільно із Британією, розповів очільник латвійського оборонного відомства Андріс Спрудс.

13:13
Путін хоче зруйнувати мир у Європі, дестабілізує ситуацію кібератаками та політичними вбивствами, заявила голова МЗС Німеччини Бербок.

12:11
Офіс президента перевіряє інформацію про те, що Ірак та Йорданія відкликали свої підписи під комюніке Саміту миру.

12:05
Росіяни усвідомлюють, що українська протиповітряна оборона невдовзі стане міцнішою із прибуттям літаків F-16, тому зараз намагаються максимально виснажити Сили оборони і розширити географію бойових дій. Про це заявив головком ЗСУ Сирський, який майже тиждень працює на східному фронті у частинах різних угруповань, які тримають оборону на найбільш критичних ділянках фронту.

11:15
Знищення Кримського мосту зараз дало б "уже не той ефект", тому що для військової логістики Росії він майже не використовується — вплинуло ураження від СБУ та ВМС.

10:39
Дрони ГУР атакували військові об'єкти у трьох областях Росії, повідомив співрозмовник LIGA.net.

10:16
Швейцарія хоче обговорити підсумки Саміту миру з Росією, Китаєм та іншими країнами, які не брали участі у заході.

10:03
Секретар РНБО заявив, що в України є два "дуже важливих" військових завдання: зупинити росіян на лінії фронту та бити вглиб Росії.

09:36
Секретар РНБО Литвиненко заявив, що не можна виключати застосування Росією тактичної ядерної зброї, якщо РФ буде на порозі катастрофічної поразки, але це не обов'язково станеться.

08:56
Зараз "Калібри" використовуються росіянами здебільшого під час комбінованих атак - ЗСУ навчилися їм протидіяти.

07:35
Правоохоронці вже задокументували майже 130 000 російських воєнних злочинів в Україні.

06:42
НАТО веде переговори про розгортання більшої кількості ядерної зброї перед обличчям дедалі більшої загрози з боку Росії та Китайської народної республіки, заявив генсек Альянсу.

00:04
Індія не приєдналася до комюніке Глобального саміту миру, тому що вважає, що до міцного миру можуть привести "тільки ті варіанти, які прийнятні для обох сторін".

00:02
Міністр юстиції Малюська очікує звільнення щонайменше 4000 добровольців-засуджених під час першого етапу набору до ЗСУ.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/