Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

16.06.2024

20:58
В Укренерго попередили, що в наступні кілька тижнів ситуація в українській енергосистемі буде набагато важчою, ніж сьогодні.  З 11:00 до 23:00 графіки відключень будуть дещо більшими, ніж у решту часу доби, і так триватиме приблизно до кінця липня.

18:30
Зеленський заявив, що Путін бореться не за "багатополярний світ", а виключно за себе, розуміючи свою ізольованість. Водночас наразі навіть для Китаю він не є "гравцем".

18:21
Президент Володимир Зеленський заявив, що переговори з Росією у Стамбулі в березні 2022 року зазнали невдачі через те, що російський диктатор Володимир Путін вміє розмовляти лише мовою ультиматумів.

18:02
Президент Володимир Зеленський стверджує, що під час Саміту миру країни визнали – має відбутися деокупація Запорізької атомної електростанції дипломатичним шляхом.

18:01
Президент Володимир Зеленський стверджує, що нещодавні заяви російського диктатора Володимира Путіна про обмін чотирьох українських областей на "мир" – велика помилка. Водночас – вона корисна для України.

17:46
Зеленський заявив, що РФ може і завтра почати з Україною перемовини, "не чекаючи нічого". Умова - якщо окупанти залишать українські землі. 

16:06
Офіційно. З'явився текст спільного комюніке про основи миру, підписаного у Швейцарії. Там про ядерну безпеку, полонених і глобальну продовольчу безпеку.
Комюніке підписали 80 країн та чотири міжнародні організації.

15:41
Зеленський виступив із заключним словом за підсумками другого пленарного засідання Глобального саміту світу. Він говорив про викрадення росіянами українських дітей, про цивільних і військових полонених, загрозу для Запорізької атомної електростанції, намагання РФ створити продовольчу кризу тощо.

14:34
Прем'єр Італії Мелоні заявила, що Росію змусять здатися, якщо вона не погодиться з умовами міжнародної спільноти щодо України.

13:44
Прем'єр Нідерландів Рютте заявив, мир настане лише тоді, коли РФ буде згодна з міжнародними принципами та статутом ООН.

13:11
Глобальний саміт миру – це не обговорення миру, а обговорення підтримки українського мирного плану, вважають у чеському МЗС.

12:01
На Покровському напрямку Донецької області напружена ситуація, Сили оборони вживають заходів для стабілізації обстановки та недопущення просування окупантів, повідомив Генштаб ЗСУ.

10:53
Українські захисники з бригад Національної гвардії "Азов" та "Буревій" провели наступальні дії у Серебрянському лісництві 21 квітня.

09:36
Reuters публікує нібито проєкт комюніке Саміту миру: Запорізька АЕС має бути під українським контролем, повний обмін полоненими та повернення дітей, залучення "всіх сторін" і продовольча безпека.

08:46
Радник президента США припустив, що представники КНР не поїхали на Саміт миру, тому що про це попросив російський диктатор Путін.

08:09
У проєкті так званого мирного договору від 2022 року був пункт, який дозволяв Росії знову вдертися в Україну та заблокувати допомогу від інших гарантів, заявляє NYT.

07:36
Фінляндія закликала КНР вплинути на Путіна для завершення війни.

07:01
Спроба РФ перекинути відповідальність на Україну за зрив чергового обміну полоненими – це абсолютна пропаганда, зазначив український омбудсмен.

06:40
Прем'єрка Італії Мелоні назвала, ймовірніше, пропагандистським кроком "пропозицію" диктатора Путіна щодо нібито умов припинення вогню у війні РФ проти України.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/