Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

15.06.2024

21:35
Заступник командира 12 бригади Національної гвардії "Азов" Святослав Паламар заявив, що бійці бригади вибили російських окупантів з деяких позицій у Серебрянському лісі поблизу Кремінної.

20:34
Шлях до миру в Україні потребуватиме обов'язкової участі Росії та "важких компромісів" у межах дорожньої карти миру. Про це заявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Фейсал бін Фархан бін Абдулла.

20:05
Припинення вогню без переговорів та дорожньої карти не завершить російсько-українську війну, а заморозить її. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

19:27
Узгоджений за підсумками Саміту миру у Швейцарії план дій щодо справедливого миру в Україні передадуть Росії. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

18:15
На Глобальному саміті миру присутні так звані опозиційні російські журналісти та кремлівські топпропагандисти.

17:31
Україна та США вже почали втілювати укладену днями двосторонню безпекову угоду. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

16:28
Президент Колумбії Густаво Петро раптово скасував поїздку до Швейцарії – там він мав взяти участь у Глобальному саміті миру.

16:11
Агресор не може диктувати умови припинення вогню. Про це заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, коментуючи нещодавні "пропозиції" російського диктатора Путіна щодо миру в Україні.

15:27
Україна готова представити Росії мирний план, це може статися під час другого Саміту миру. Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

15:24
У Саміті миру бере участь 101 країна та міжнародна організація. Захід буде зосереджено навколо трьох тем: ядерна безпека, продовольча безпека і людський вимір.

14:50
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна підтримує початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу, оскільки Київ "задовольнив вимоги Будапешта щодо прав угорської нацменшини у Закарпатті".

14:50
Президент Володимир Зеленський прибув на саміт із командою та зустрівся із президенткою Швейцарії Віолою Амгерд.

13:49
Сполучені Штати Америки оголосили про виділення понад $1,5 млрд на зміцнення енергетичного сектору України, забезпечення гуманітарних потреб і зміцнення цивільної безпеки.

13:14
15 червня російська армія обстріляла село Улакли у Волноваському районі Донецької області: внаслідок ворожої атаки є загиблі та поранені.

12:49
Російський винищувач порушив повітряний простір Швеції 14 червня – його перехопили шведські Gripen.

12:09
Лідери Групи семи не обговорювали заяви російського диктатора Володимира Путіна про умови миру в Україні, адже вони несерйозні. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

11:38
Росія використовує на місяць 3200–3500 керованих авіаційних бомб виключно по цивільному населенню, цивільній інфраструктурі. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

10:37
Представник США на Раді безпеки ООН Роберт Вуд звинуватив Росію у спробі використати Радбез ООН задля того, аби відвернути увагу міжнародної спільноти від Глобального саміту миру у Швейцарії.

07:47
Боєприпаси, які були закуплені у межах чеської ініціативи, вже прибувають в Україну – цього року Київ зможе безперервно отримувати їхню "значну кількість". Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

06:41
Сили оборони використали щонайменше 70 безпілотників для атаки на аеродром у Морозовську в Росії 14 червня. Про це розповів керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/