Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

14.06.2024

23:47
На Саміт миру щодо врегулювання війни в Україні, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії, приїдуть представники 92 держав світу, а також делегації восьми міжнародних організацій. Повний перелік учасників заходу опублікувало МЗС Швейцарії.

20:13
Станом на 14 червня понад 1,57 млн військовозобов’язаних українців оновили свої дані у мобільному застосунку "Резерв+". Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

19:35
Ввечері 14 червня президент Володимир Зеленський прибув до Швейцарії для участі в Глобальному саміті миру, який відбудеться 15-16 червня.

18:29
У НАТО схвалили план щодо розширення підтримки України. Генсек Альянсу Столтенберг пояснив, що йдеться про визначення Альянсом координаційних дій для допомоги у сфері безпеки та навчань українських військових.

18:21
Президент Володимир Зеленський назвав заяви російського диктатора Володимира Путіна щодо припинення війни ультиматумом і порівняв його з лідером нацистської Німеччини Адольфом Гітлером.

17:32
У результаті спецоперації кіберфахівців Головного управління розвідки Міноборони спільно з кіберугрупованням BO Team було атаковано вебресурси російських органів влади. Про це повідомив співрозмовник LIGA.net у Силах безпеки й оборони.

16:45
У Кулеби відповіли на слова Путіна про "умови" переговорів про завершення війни. МЗС вважає, що своїми заявами Кремль хоче завадити участі світових лідерів у Саміті миру у Швейцарії.

16:19
DeepState пише про нібито окупацію росіянами Новопокровського у Донецькій області. ЗСУ кажуть, що бої тривають, як і за Роздолівку, де нібито є "просування" окупантів.

15:44
Німеччина відзвітувала про чергову надану Україні військову допомогу. Зокрема, Берлін надав Києву системи протиповітряної оборони IRIS-T, танки та пускові установки HIMARS, боєприпаси та іншу зброю і обладнання.

15:28
Під Одесою прикордонники затримали групу з 41 особи, які одночасно намагались потрапити у незаконний спосіб за кордон. Для ДПСУ знахідка претендує на новий "антирекорд". 

12:53
Орбан заявив, що 31 з 32 країн НАТО хочуть перемогти Росію, але така позиція союзників "є помилкою".  На його думку, "Україні не обов'язково перемагати", а партнери з НАТО "сприяють війні".

11:28
Вдень 14 червня втретє була оголошена повітряна тривога у всіх областях України – Росія запустила ракети.

11:27
Південна Корея стверджує: Північна Корея відправила до Росії щонайменше 10 000 транспортних контейнерів, які можуть вмістити майже 5 млн артилерійських снарядів.

09:55
Ціль російських атак по регіонах залишається та сама – енергетика та військові об'єкти. Російська армія вбачає доцільність атакувати західну частину України – це видно з атаки 14 червня. Про це у коментарі LIGA.net розповів речник Повітряних сил Збройних Сил України Ілля Євлаш.

09:55
Плани Групи семи надати додаткову фінансову підтримку Україні із залученням заморожених російських активів свідчать про стійку прихильність. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

08:09
У ніч проти 14 червня російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши ракети різних типів та ударні дрони типу "Shahed". Україні вдалося збити сім ракет та всі дрони.

07:41
Кандидат у американські президенти Дональд Трамп розкритикував закон про допомогу Україні на $60 млрд, який не могли ухвалити більше ніж пів року.

06:41

Зранку 14 червня в Україні оголошена друга масштабна повітряна тривога. Повітряні сили Збройних Сил України повідомляли про ймовірний "Кинджал" на Київську область.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/