Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

11.06.2024

23:54
Президент Аргентини Хав'єр Мілей в останній момент передумав і все ж вирішив взяли участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії цими вихідними. До цього ЗМІ писали, що в нього "інші плани".

23:00
Вже найближчим часом уряд має подати до Верховної Ради законопроєкт про створення Сил безпілотних систем, повідомив командувач Вадим Сухаревський.

22:53
Співачка Мадонна виклала фото й відео, де підтримала проведення Саміту миру у Швейцарії та закликала повернути українських дітей, силоміць депортованих до Росії.

21:40
Німеччина спільно з партнерами передасть Україні 100 ракет для Patriot. Глава Міноборони держави Пісторіус повідомив, що 32 ракети з обіцяних вже доставлені в Україну – інші 68 передадуть найближчими тижнями.

21:10
110 окрема механізована бригада показала відео знищення чергового ворожого літака Су-25.

20:23
Україна очікує найближчим часом на ухвалення рішень від союзників щодо передавання ще двох-трьох систем Patriot. За словами Зеленського, зараз Київ веде перемовини зі США та партнерами з Європи.

19:43
Колишній мер Куп'янська Геннадій Мацегора, який втік до Росії під час великої війни, помер після того, як на нього скоїли замах на початку червня. Це LIGA.net підтвердив співрозмовник у Силах оборони і розвідки.

17:50
Росіяни вчергове набрехали про захоплення кількох населених пунктів, водночас одного з них не існує вже 37 років. Це село Тимківка Харківської області, яке було ліквідоване у 1987-му. Також у РФ набрехали про нібито захоплення М'ясожарівки Луганської області.

17:22
Естонія надасть Збройним Силам України зенітно-ракетні комплекси малого радіуса дії "Містраль" і ракети до них. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Естонії.

17:20
Зеленський відкинув можливість будь-яких компромісів з Росією. Президент заявив, що час для компромісів з російською стороною – вичерпаний.

15:40
Президент Володимир Зеленський заявив, що "абсолютно тверезо" дивиться на посилення мобілізації, оскільки Україну "треба відстояти".

15:01
Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні анонсував новий пакет військової допомоги Україні. Акцент там буде на системах ППО.

13:55
СБУ затримала дочку ексмера Полтави Мамая за роботу на партію Путіна під час всевдовиборів у Росії, повідомило джерело LIGA.net у правоохоронних органах.

13:30
Під час саміту у Вашингтоні лідери країн НАТО мають погодити посилення ролі Альянсу у наданні військової допомоги Україні та обговорити відповіді на виклики для безпеки від Китаю. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

12:54
Третя система ППО Patriot має надійти в Україну найближчим часом, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

12:49
Перемовини про вступ України в ЄС мають розпочатися до кінця червня, заявила голова Єврокомісії.

11:39
ЗСУ спростовують захоплення Іванівського під Бахмутом.

11:07
Пентагон США зазначив сповільнення Росіян під Харковом.

10:32
ЗСУ знищили російський РЕБ "Борисоглебск-2" за допомогою FPV-дрона.

09:11
У Києві можливі обмеження проходу та проїзду вулицями столиці, а також перевірка документів та огляд автомобілів громадян — правоохоронці проводять контррозвідувальні заходи у двох районах.

08:41
Росія вдарила авіабомбою по житловому кварталу Костянтинівки – через це поранено п'ятьох людей.

08:01
На Кавказі розбився російський винищувач Су-34 разом з екіпажем, заявило Міноборони окупантів.

07:35
Сили оборони за минулу добу знищили російський літак та ліквідували 1100 окупантів.

07:01
США скасували заборону на постачання зброї "Азову" згідно з перевіркою Держдепу.

06:31
Президент Зеленський прибув в Німеччину на переговори з Шольцом та Конференцію з відновлення.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/