Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

10.06.2024

23:52
В Україні запрацював спільний майданчик Укроборонпрому і німецького оборонного концерну Rheinmetall — цех з ремонту й виробництва бронетехніки. Про це повідомило Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

23:13
5 червня підрозділи Збройних Сил України успішно атакували засобами українського виробництва Новошахтинський завод нафтопродуктів, який знаходиться в Ростовській області Росії. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

22:54
Полковника Вадима Сухаревського призначено командувачем Сил безпілотних систем Збройних Сил України. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

21:30
На російському великому протичовновому кораблі "Адмірал Левченко" почалася пожежа. Про це повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

20:10
Протягом травня цього року в Україні вдалося мобілізувати більше людей, ніж за останні кілька місяців. Про це повідомив народний депутат Роман Костенко.

18:40
10 червня Росія тричі вдарила КАБами по Харкову: на місці одного із прильотів під завалами можуть бути люди. Прильоти були у Салтівському і Київському районах, попередньо відомо про шістьох постраждалих.

18:36
У ніч проти 10 червня Збройні Сили України уразили військовий об’єкт біля міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму. Супутникові знімки наслідків атаки оприлюднив проєкт Радіо Свобода "Схеми".

17:33
10 червня США та Польща запустили спільну ініціативу, покликану допомогти Україні протистояти російським інформаційним атакам. Про це повідомив Державний департамент США.

17:26
90 країн та організацій підтвердили участь у Глобальному саміті миру. Близько половини з них будуть представлені на рівні глав держав або урядів.

17:12
Росіяни стали розганяти ІПСО про нібито винагороду за ухилянтів від неіснуючої "військової поліції".

17:02
Агенція Міноборони обрала постачальників продуктів для ЗСУ на друге півріччя. У списку сім компаній, більшість – ті, які вже цим займалися.

16:42
Підозрюваний у державній зраді Медведчук міг бути завербований радянським КДБ, але прямих доказів у архіву СБУ поки немає.

15:35
Заступник голови комісії нардеп Михайло Цимбалюк розповів, що з моменту створення тимчасової спеціальної комісії з питань облаштування фортифікацій та закупівлі дронів багато хто з підрядників почав доробляти раніше не завершені роботи або покращувати їхню якість.

15:27
У Німеччині не переконуватимуть українських біженців повертатися додому. Берлін вважає, що це має бути самостійним рішенням кожної людини.

14:59
В Україні у підприємств буде можливість забронювати до 100% працівників – нардеп Веніславський.

14:21
Після ураження та знищення низки кораблів російські окупанти патрулюють Чорне море субмаринами. Про це повідомив спікер Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

14:18
У Міністерстві оборони Великої Британії заявили, що влада Росії активізувала вербування військових для участі у війні проти України у країнах Африки, адже ресурс ув'язнених уже вичерпано, а проводити додаткову мобілізацію всередині країни — небезпечно.

14:12
Росіяни просуваються поряд з головною лінією оборони України у Часовому Ярі, але не перетнули її, повідомили у ЗСУ.

13:20
Сили оборони уразили російські зенітні ракетні комплекси С-400 та С-300 у тимчасово окупованому Криму.

13:05
Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов розповів, що російський прапор, який диверсанти повісили на одній із будівель у селі Рижівка Сумської області, був замінований.

12:40
На Закарпатті група осіб на вантажівці з військовими номерами незаконно перетнула кордон.

12:07
Родичі українських полонених зможуть у Дії отримувати оновлення щодо їхнього статусу.

12:02
Президент Володимир Зеленський заявив, що російська армія спробувала реалізувати пропагандистську операцію в селі Рижівка Сумської області, однак станом на ранок 10 червня у населеному пункті ворога немає.

12:01
Заступниця начальника штабу 10-го командування протиповітряної та протиракетної оборони армії США Розанна Клементе заявила, що Збройні Сили України знищили в січні літак А-50 начебто з допомогою зенітного ракетного комплексу Patriot. У Повітряних силах ЗСУ відмовилися коментувати.

11:20
ЗСУ знищили рідкісну САУ "Тюльпан" вдруге за тиждень.

11:06
За даними опитування КМІС, 31% українців вважають, що критика влади має бути жорсткою і безкомпромісною, водночас 13% стверджують - зараз не варто допускати критику, аби не розхитувати ситуацію в суспільстві.

10:27
Влада спростувала нібито захід кадировців у Рижівку на Сумщині.

10:22
Член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки Федір Веніславський заявив, що в Україні не планують впроваджувати повістки для призовників через електронні кабінети.

09:23
Росіяни заявили, що дрони атакували їхні буксир та баржу.

09:07
У Сумах вимикали світло через відключення енергооб'єкта, роботи тривають.

07:08
Частину винищувачів F-16, які Україна отримає від західних союзників, зберігатимуть на іноземних базах. Про це заявив начальник авіації командування Повітряних сил Сергій Голубцов.

06:42
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що після перемоги на виборах до Європарламенту її партія будуватиме більшість з проукраїнськими силами.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/