Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

08.05.2024

23:16
Адмірал НАТО Роб Бауер заявив, що Україна "ще може" виграти війну, прогрес РФ ще не стратегічний. Він наголосив, що відсутність підтримки з боку Заходу справді мала наслідки на українському фронті, і закликав продовжувати постачання.

22:14
Українці закликають владу терміново провести переговори зі США щодо скасування обмежень на надання зброї "Азову". Відповідну петицію опубліковано на сайті Офісу президента, і за день вона вже набрала необхідні для розгляду президентом 25 000 підписів.

21:37
Сумська ОВА заявила, що російські спецслужби через Telegram намагаються зірвати мобілізацію. Мовляв, РФ через спеціальні Telegram-канали "впливає на свідомість" місцевої молоді, яка за гроші виконує відповідні завдання щодо дискредитації влади та зриву процесу мобілізації.

19:27
Після масованої ракетно-дронової атаки з боку РФ довелось ввести відключення світла для українського бізнесу. Побутових споживачів це поки не стосується, але може - якщо споживання продовжить зростати.

18:58
Зеленський провів телефонну розмову із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Він  запросив угорського лідера на саміт миру, який пройде влітку у Швейцарії. За словами Зеленського, розмова була "тривалою та предметною".

18:11
Посли ЄС погодили використання доходів від активів Росії на допомогу Україні. Очікується, що ці гроші слугуватимуть для підтримки України у відновленні та військовій обороні в контексті російської агресії.

17:45
Колишній главком ЗСУ Валерій Залужний і письменниця Ліна Костенко стали почесними громадянами Києва.

17:01
Укрпошта випустила нову марку із кораблями РФ, сподівається на знищення "Адмірала Макарова".

15:55
Британія вирішила вислати російського військового аташе. Також Лондон позбавляє статусу дипломатичних приміщень кілька об'єктів, оголосив глава МВС Клеверлі.

14:50
Верховна Рада дозволила мобілізуватися ув?язненим і судимим за нетяжкими статтями.

14:30
Росія почала бити по Україні новою версію ракет Х-101 – з подвійною бойовою частиною.

13:31
Рада підтримала продовження воєнного стану й загальної мобілізації до 11 серпня.

12:41
ФК "Хуст" поскаржився, що його футболіста забрали в ТЦК. Оперативне командування "Захід" відповіло: у спортсменів немає привілеїв.

11:32
Державний оператор тилу заощадив 2,2 млрд грн на закупівлях речового майна і використає їх для придбання засобів індивідуального захисту: бронежилетів, касок, тактичних навушників.

11:30
Унаслідок російського удару по енергосистемі сьогодні, 8 травня, з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових і промислових споживачів по всій Україні.

10:52
Литва готова відправити своїх солдатів в Україну з навчальною місією. Глава уряду Інґріда Шимоніте заявила, що вже є дозвіл парламенту, але поки що не було прохання з боку України.

09:14
Росія зранку вдарила по залізничному вокзалу в Херсоні. У місті призупинено рух поїздів.

08:46
Уночі вдалося збити 71% запущених Росією ракет (39 з 55-ти) та 95% "шахедів" (20 з 21-го).

08:05
Внаслідок нічної ракетно-дронової атаки на Україну постраждали щонайменше троє людей – двоє дорослих і одна дитина. ДТЕК повідомила про руйнування на трьох електростанціях.

07:46
Генштаб оприлюднив орієнтовні російські втрати за 7 травня:

07:21
На фронті в вівторок, 8 травня, відбулося 84 бойові зіткнення. У зведенні Генштабу з'явилась нова назва — вперше повідомляється про бої біля села Євгенівка західніше Очеретиного.

06:22
Уночі Росія завдала масованого комбінованого удару: атака БпЛА тривала близько п'яти годин, ракетна атака – дві години.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/