Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

07.05.2024

23:49
У Луганську – вибухи і масштабна пожежа. Окупанти заявили про удар по нафтобазі.

22:59
Організація із заборони хімічної зброї не підтвердила застосування отруйних речовин у війні в Україні. Як зазначили в організації, інформація України та Росії щодо застосування хімічної зброї у війні є "недостатньо обґрунтованою".

21:34
Спецпідрозділ KRAKEN показав відео із Часового Яру. Запевнив: там жодного росіянина.

20:49
Кабінет міністрів схвалив проєкт указу Зеленського про створення у структурі Збройних Сил України окремого роду військ - Сил безпілотних систем. У Міністерстві оборони підготують відповідний законопроєкт.

20:04
Національна гвардія провела навчання з охорони та оборони Чорнобильської атомної електростанції.

19:39
У межах ІТ-коаліції Латвія передала ЗСУ обладнання на 100 000 євро для налагодження зв’язку на лінії фронту. Глава Міноборони Латвії зазначив, що військова підтримка України протягом цього року та наступних двох становитиме 0,25% ВВП його держави.

19:20
Нікол Пашинян прокоментував свою відсутність на церемонії "інавгурації" Путіна - зокрема, каже, його запрошував Ердоган, а не сам диктатор РФ.

18:46
Частково визнана країна Косово надасть Україні пакет військової допомоги з мінометними снарядами, вантажівками та бронетехнікою.

18:41
В Україні дослідили уламки балістичних ракет із КНДР, які Росія запускала по території держави взимку. Результати Офісу генпрокурора показали, що близько половини з повітряних цілей КНДР втратили запрограмовані траєкторії та вибухнули в повітрі.

17:50
Росіяни заявляють про нібито катастрофу свого Су-34 з екіпажем. В українській воєнній розвідці кажуть, що поки мають лише дані з відкритих джерел.

17:46
У районі Новомихайлівки, де тривалий час ідуть одні із найзапекліших боїв на фронті, десантники 79 ОДШБр знищили техніку росіян з особовим складом

17:23
Зброя, яку Італія постачає України, буде використовуватися тільки всередині країни. Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.

17:23
Лідери країн, які відправили представників на "інавгурацію" Путіна, ставлять свої економічні інтереси над європейськими цінностями й принципами, заявив голова комітету Ради з питань зовнішньої політики.

16:10
Суд присудив два місяці нічного домашнього арешту митрополиту УПЦ МП Луці, якого підозрюють у розпалюванні релігійної ненависті.

15:35
Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що якщо Китай, Індія та Бразилія закличуть Росію вивести свої війська з України, то шанси на швидкий мир зростуть.

15:22
У приміщенні, де має відбутися засідання Ради міністрів Польщі, знайшли пристрої, які могли використовуватися для прослуховування.

14:32
СБУ повідомила про викриття мережі російських агентів, які готували убивство президента Зеленського, голови спецслужби Малюка, начальника ГУР Буданова та інших високопосадовців.

13:43
Українські спецпризначенці постійно вигадують нові способи ураження російських плавзасобів у тимчасово окупованому Криму. Про це заявив представник ГУР Юсов.

13:32
Україна не пропонувала Молдові "розв'язати питання" із псевдореспублікою Придністров'я після початку повномасштабного вторгнення РФ, заявила президентка Мая Санду.

13:08
Кабмін скасував постанову №153 від 24 лютого 2022 року про обмеження розрахунків за імпортними операціями. Це було одним із перших рішень уряду після початку повномасштабної війни.

12:48
На Закарпатті, неподалік від румунського кордону, вчора впродовж дня з річки Тиса дістали тіла трьох потопельників. Речник ДПСУ повідомив LIGA.net, що з початку повномасштабного вторгнення Росії у річці загинуло 28 людей.

12:41
Опитування КМІС показало, що сьогодні 63% українців виступають за те, щоб УПЦ МП повністю заборонили в Україні. Торік відсоток був більшим.

12:03
Російські спецслужби продовжують працювати над "підривом" демократичного миру, заявив представник ГУР Андрій Юсов. Так він прокоментував повідомлення Financial Times, яке писало, що Кремль активно готується до проведення диверсій у Європі.

11:51
Потребу в нових військовослужбовцях різних спеціальностей мають, у першу чергу, частини, які безпосередньо беруть участь в стримуванні агресора. Йдеться про такі посади, як водії, механіки, стрільці, оператори всіх видів озброєння, обслуга артилеристів, оператори безпілотників і медики. Про це повідомив уповноважений Міноборони з рекрутингу Олексій Бежевець.

10:49
Українські пілоти разом з інженерами продовжують навчання на винищувачах F-16 на постійній основі. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

10:45
Стало відомо, представники яких країн прибудуть на так звану інавгурацію російського диктатора Володимира Путіна 7 травня.

10:09
У Саксаганському районному ТЦК та СП у Кривому Розі помер чоловік. У пресслужбі військкомату відреагували, заявивши, що у того стався епілептичний напад.

09:37
Деякі європейські країни відправляють своїх представників на "інавгурацію" російського диктатора Володимира Путіна, щоб не втрачати канали комунікації з Росією.
 
08:03
Безпекова угода між Україною та США може бути завершена у травні.

07:21
США не бачать жодних ознак підготовки Росією до використання ядерної зброї, попри "агресивну риторику" країни.

06:17
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що підтримує ідею використання близько 90% доходів, отриманих від заморожених російських активів, на закупівлю зброї для України у всьому світі.

00:06
Президент США Байден "чітко дав зрозуміти", що не надсилатиме армію США воювати в Україну, заявили у Держдепі.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/