Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

31.05.2024

23:47
США не дозволяють Україні завдавати ударів по території Росії, використовуючи американські далекобійні ракети ATACMS. Про це заявив директор з питань Європи в Раді національної безпеки Білого дому Майкл Карпентер.

23:09
Ввечері 31 травня російські окупанти завдали удару по Одесі, попередньо балістичною ракетою з касетним боєприпасом. Поранень дістали 28-річна дівчина та 37-річний чоловік.

22:30
Взимку російська окупаційна армія переважала Сили оборони у кількості артилерійських снарядів у сім разів, зараз до українських бійців надходить більше боєприпасів. Так на інформаційний запит LIGA.net відповіли у пресслужбі Міністерства оборони.

21:57
Німеччина врешті-решт дозволила Україні завдавати ударів по території Росії німецькою зброєю через "адаптацію" до російсько-української війни. Про це повідомив міністр оборони країни Борис Пісторіус.

21:14
Міноборони закликало Раду підтримати законопроєкт про створення Військової поліції. Згідно з законопроєктом, Військова поліція матиме право розшуку та затримання військовослужбовців, фіксації злочинів і захисту їхніх прав за стандартом НАТО.

20:26
Російський диктатор Володимир Путін планує отримати результати літнього наступу російських окупаційних військ в Україні, тому залучає до "гри" Білорусь. Таку думку в коментарі LIGA.net висловив білоруський політолог Павло Усов.

18:25
Президент Володимир Зеленський хоче, щоб американські союзники дозволили Україні завдавати ударів по території Росії далекобійною зброєю.

17:34
Польща може зібрати у себе підрозділ з українців призовного віку та провести вишкіл. Про це заявив глава МЗС країни Радослав Сікорський.

17:02
На саміті НАТО у Вашингтоні західні союзники ухвалять "потужний" пакет допомоги Україні, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

16:54
СБУ заочно повідомила про підозру російському генералу, який наводить ракети по Україні.

16:39
Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що Вашингтон дозволив Києву вражати цілі на території Росії із застосуванням американської зброї.

15:47
Німеччина надає Україні ще одну систему Patriot і 500 млн євро. Глава МЗС країни Анналена Бербок також заявила, що союзники Києва мають дотримуватися принципу "один за всіх та всі за одного" у питанні підтримки України.

15:37
Президент Зеленський отримав меседж від США щодо застосування наданої ними зброї на території Росії.

14:59
Мобілізація в Україні збільшилася після ухвалення Радою нового закону, повідомив президент Зеленський.

14:49
31 травня Україна підписала безпекові угоди одразу з трьома країнами: Швецією, Ісландією і Норвегією. Документи з лідерами держав підписав президент Володимир Зеленський, на сайті Офісу президента опубліковані тексти.

14:21
Росіяни знову розганяють ІПСО про відкриття другого фронту України з Білоруссю.

14:19
31 травня Україні вдалося повернути з російського полону 75 людей.

13:42
Авіаексперт Криволап розповів LIGA.net, що теоретично КАБи можна збивати новітніми системами Skynex, але є вагомі нюанси.

13:24
Нідерланди не проти, щоб Україна атакувала цілі в Росії переданими F-16. Глава МЗС країни Ганке Брюїнс Слот зазначила, що немає кордонів для застосування зброї, якщо Україна має право на самооборону.

12:49
Бухгалтер військової частини на Одещині привласнив 4,2 млн грн виплат бійцям, стверджує ДБР.

12:44
Литва готова надіслати інструкторів для допомоги в навчанні солдатів на території України, якщо це буде необхідно. Про це в інтерв’ю Bloomberg повідомила прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте.

12:44
31 травня президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки між країнами: впродовж  2024–2026 років Швеція надасть Україні військову допомогу на 75 млрд шведських крон (близько 6,5 млрд євро).

12:29
Німеччина дозволила Україні бити наданою нею зброєю по території Росії.

12:27
31 травня за результатами репатріаційних заходів в Україну повернули тіла 212 полеглих захисників. Про це повідомив Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими.

12:10
У ніч проти 30 травня дрони Служби безпеки України "погасили" в Криму радіолокаційну систему "Небо СВУ", ціна такої — близько $100 млн.

11:47
Наразі "стало легше" зі снарядами для Сил оборони, повідомив співрозмовник LIGA.net у Генштабі ЗСУ.

11:45
Сили оборони спільно зі Службою безпеки України провели кількаденну операцію зі знищення логістики, яка забезпечує життєдіяльність російських військ у Криму: під ударом опинилися підстанції, мережі електропостачання та запаси світлих нафтопродуктів ворога.

10:57
Росіяни штурмували острів Нестрига на Херсонщині 29 травня, немає підтверджень, що це для них закінчилося успішно, повідомили у ЗСУ.

10:23
У ніч проти 31 травня Сили оборони завдали ударів по нафтових терміналах порту "Кавказ" та поромній переправі у Краснодарському краї Росії. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

09:52
Можливе загострення ситуації на Південному напрямку – росіяни деякий час накопичували ресурси й намагаються це зробити напередодні Глобального саміту миру, заявили в ВСУ.

09:40
Китай, імовірно, не братиме участі у Саміті миру щодо врегулювання війни в Україні, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Про це повідомило видання Reuters із посиланням на чотирьох неназваних співрозмовників, ознайомлених з цим питанням.

09:22
Уламками збитої ракети пошкоджено СТО та електромережі у Києві.

08:51
Міністерство оборони США як і раніше не дозволяє Україні завдавати ударів наданою Вашингтоном зброєю по цілях на території Росії. Про це на брифінгу повідомила речниця Пентагону Сабріна Сінгх.

07:13
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликатиме союзників по Альянсу виділяти щонайменше 40 млрд євро на військову допомогу Україні кожного року. Про це повідомило видання Reuters.

06:32
У ніч проти 31 травня росіяни завдали ударів по району щільної житлової забудови в Харкові. Внаслідок атаки загинули троє людей. Ще 23 людини отримали поранення. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

00:01
Окупанти поширюють фото, як стверджується, з наслідками удару ракетами ATACMS по одному з поромів у тимчасово окупованій Керчі.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/